meatball pasta
weer eens wat anders dan het standaard recept met gehakt in tomatensaus en zeker weten dat de kids dit ook kunnen waarderen.ook nog eens snel en gemakkelijk te maken dus voor moeders zelf ook een win win!doe net zoals ik, pak een kilo gehakt, maak van de ene helft een pan gehaktballen voor bij de aardappels en groente en maak van de andere helft kleine balletjes voor bij de pasta.ben je gelijk voor 2 dagen klaar.
Equipment
- 1 braadpan
- 1 kookpan
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt kruid deze zoals je ook je ballen gehakt altijd maakt
- 1 zak pasta La Molisana Fusilli Tricolore n° 309 - Pasta online bestellen? | Coop.nl | Coop
- 1 blik tomatenblokjes La Molisana Fusilli Tricolore n° 309 - Pasta online bestellen? | Coop.nl | Coop
- 1 pot tomatenaus La Molisana Passata Classica - Bewerkte tomaten online bestellen? | Coop.nl | Coop
- 1 stuks rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke scheut olijolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 kneepje chilisaus
- gemalen peper en zeezout
- 1 scheut liefde
Instructies
- maak van het gehakt balletjes van 30 a 35 gram
- kook de pasta zoals op de verpakking, eventueel met wat zout of een bouillonblokje
- snipper de ui
- verhit de olie in de pan en fruit de ui op matig vuur
- pers de knoflook en voeg deze bij de ui
- fruit nog even op laag vuur en voeg de ballen toe
- braad ze rondom even aan
- voeg nu de tomatensaus en tomatenblokjes toe
- zet het vuur laag en voeg de chilisaus en oregano toe
- voeg naar smaak peper en zout toe en laat op een laag pitje nog ongeveer 15 minuten pruttelen
- meng de gekookte pasta er voorzichtig door zodat je de balletjes niet kapot gaan of serveer de pasta apart.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl