zoete aardappelsoep met een caribisch tintje
we hebben een nieuwe favoriet onder de soepen hier in huis!en dat is deze zoete aardappelsoep.heerlijk kruidig en romig en vol van smaak.ik maak altijd een grote pan zodat er ook wat in e vriezer kan, maar bij deze kreeg ik daar de kans niet voor.en dat zegt genoeg, dus duik de keuken in en ga aan de slag.als avondmaaltijd met een borrelbrood er bij of als lunch om op te warmen na een ochtendje buiten.van deze soep word je altijd blij!
Equipment
- 1 soeppan
- 1 staafmixer
Ingrediënten
- 2 stuks beetje grote, zoete aardappels
- 1 stuks grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 stuks groentebouillon blokjes
- 1 pakje kokosmelk
- 2 eetlepels roti kruiden
- citroenpeper
- peper en zout
- 1 kommetje liefde
Instructies
- maak de aardappels schoon en snij in grove stukken
- maak de ui schoon en verdeel in stukken
- maak de teentjes knoflook schoon
- doe dit vervolgens in de soeppan en zet dit net aan onder water
- voeg wat citroenpeper toe en de bouillonblokjes
- breng dit aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de aardappel zacht is.
- voeg de rotikruiden toe en de kokosmelk en pureer dit met de staafmixer tot een gladde soep. wanneer het te dik is kan je eventueel nog wat water toevoegen
- breng eventueel op smaak met zout en peper
- genieten maar!
6 reacties
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
Klinkt heel goed en ziet er heerlijk uit !
echt zalig! zag dat ik vergeten was hoeveel rotikruiden ik gebruik, dus gelijk even aangepast.
dankjewel jacquelien!xx
effe een vraagje….. heb je een alternatief voor citroenpeper?
oh deze ga ik van het weekend proberen!!! lijkt me heerlijk.
Dit recept ga ik zeker maken met deze kou, bedankt voor het delen.
Zoooo, wat een overheerlijk soepje Heidy! En super makkelijk te maken, daar houd ik van.
Ik had nog wat extra gember toegevoegd, had nog een stukje liggen dat op moest. De soep was op voordat ik het wist, manlief en ik hebben ervan gesmuld. Dank je wel voor dit recept, die gaat bij mij in de herhaling!