aanloop naar Kerst

HomeMadeHeidy 30.10.2019-1946_instasize

Kerst virus is aan!

 

Tussen het verhuizen door en met het bijbehorende regelwerk maak ik uiteraard tijd voor de decembermaand.

De oktobermaand met Halloween heb ik dit jaar voorbij laten gaan door alle verhuisdrukte, maar dat maken we volgend jaar dubbel en dwars goed.

Nu zijn alle peilen op Kerst gericht. ?Aangezien ik tegenwoordig mijn eigen Kerst huisje heb in Zweden kijk ik er nog meer naar uit! Het liefste was ik daar al helemaal los gegaan, maar dat mag ik bewaren tot volgende maand.

Ondertussen kan ik hier in Nederland mijn favoriete plekjes nog aflopen en kan ik nog spulletjes inslaan voor ons huisje. Ook ga ik nog wat bestellingen plaatsen om mee te nemen naar Zweden. In deze blog neem ik jullie alvast mee op pad.

 

Online

Mijn bestelling bij Droomkoekjes is al gedaan. Wat mij betreft zijn haar prachtige koekjes onmisbaar bij de warme choco of de Kerst brunch. Deze kunstwerkjes maken je tafel compleet en zal gegarandeerd geweldige reacties opleveren aan tafel.

Mijn bakspulletjes zijn ook al ingekocht bij baktotaal, Bakspullen & Taartdecoratie | Online bestellen | Baktotaal  Alle ingrediënten voor je Kerstbaksels kan je hier vinden. En wat ik zo ideaal vind, is dat ik niet verschillende winkels af hoef te lopen én zo kan ik groter inkopen.

 

Om mijn Kersthuisje nog gezelliger te maken heb ik, zoals elk jaar, weer het een en ander bij de H&M HOME gekocht Home | Meubels, Beddengoed & Decoraties | H&M NL (hm.com) . Daar slaag ik altijd en allemaal voor leuke prijsjes. Ook is er voor elke stijl en sfeer wel wat te vinden. Kussenhoesjes, beddengoed en ook te leuk servies vind je hier. Heb je niets nodig of heb je geduld, neem hier dan een kijkje na de feestdagen. Dan gaat er genoeg in de sale (tipje).

 

 

Lokaal

Kaas en nootjes komen uiteraard op tafel tijdens Kerstavond en deze koop ik op de markt en bij de boer. Dat is dus locatie afhankelijk en maar weet zeker dat er ook heerlijke streekwinkeltjes en marktkraampjes bij jullie in de buurt zijn.

De kaas laat ik vacuüm verpakken en zo kan ik het prima meenemen naar Zweden en het lang bewaren. Dit is overigens ook een ideaal cadeautje of relatie geschenk.

Voor de Kersttafel ben ik dit jaar perfect geslaagd bij de Blokker. Welkom bij Blokker, de huishoudwinkel van Nederland. De kerscollectie daar is geweldig en helemaal mijn smaak. Ze hebben echt de meest leuke items om je Kersttafel compleet te maken. Eindelijk Kerst servies wat bij de rest aansluit?.

Kerstdecoratie is natuurlijk heel persoonlijk maar een bezoekje aan de christmasshop ( Voor een kerst om nooit te vergeten • The Christmas Shop) in Delft is al een uitje op zich en zeker dat je daar wat vindt. Maak er een dagje uit van als je niet in de buurt woont. Delft is zó gezellig en al helemaal rond de decembermaand is het een feestje om daar rond te struinen.

Nog een winkeltje waar ik persoonlijk graag kom is de Oude kerstbal in Buren. Vintage ballen en Kerstdecoratie vind je hier. Het is een klein winkeltje, maar zo sfeervol. Dus ben je in de buurt of doe je een dagje Betuwe, dan is dit ook zeker de moeite waard om even binnen te lopen. Let wel op: ze zijn niet alle dagen geopend dus check dit even van te voren.

                                 

Shows

Elk jaar bezoek ik wel een paar Kerstshows bij tuincentra, maar de laatste jaren vond ik ook veel hetzelfde en ging ik soms ietwat teleurgesteld weer richting huis. De kleine lokale shows, waar ik altijd graag een kijkje nam, verdwijnen beetje bij beetje en het zijn de grote ketens die dit overnemen.

Maar dit jaar heb ik er weer eentje gevonden waar ik erg blij van werd! Het was AVRI Bloem- en Tuincentrum (avri-tuincentrum.nl) in Oosteind die ik bezocht. Het is zeer uitgebreid met veel verschillende hoekjes en vernieuwende items. Een compleet Efteling tafereel is er nagebouwd en diverse thema’s komen aan bod. Hier kan je best een paar uurtjes rondlopen en je vergapen aan de presentatie en collectie. Doe een warme chocomelk met wat lekkers bij het restaurantje en het is een compleet dagje uit.

Hetzelfde wat ik bij Kerstshows heb, dat heb ik ook bij Kerstmarkten. Steek de grens over en je vindt een nog groter aanbod dan dat we in Nederland hebben, maar veelal bestaat uit vreettentjes en is het een drankfestijn. Natuurlijk is het wel even gezellig om de sfeer te proeven, maar het echte Kerstgevoel krijg ik toch als ik wat verder ga. Dit is natuurlijk niet altijd haalbaar en ook zeker niet elk jaar te realiseren.

 

Over de grens

Absoluut op nummer 1 en, mocht je de kans krijgen, een must go: New York! Voor mij is dit ook alweer een tijd geleden, maar de Kerst daar was echt onvergetelijk. Alle drukte en gekte voor lief nemend, ademt deze stad de echte Kerst spirit. Overal waar je gaat hoor je Kerstmuziek. De winkels zijn over the top versierd en natuurlijk de boom der bomen staat op Rockefeller. Schaatsen in het park of een musical op Broadway, alles is een feestje. Deze herinneringen zijn goud en zou ik zo weer over doen.

Wil je het iets dichterbij houden, dan is Londen wat mij betreft een goede nummer 2. Ook hier vind je veel Kerstmarkten en kan je je hart als foodie zijnde ophalen. De straten en winkels zijn geweldig versierd. Dit tripje kan je natuurlijk perfect in een paar dagen doen en hou je het een beetje in de gaten, dan heb je voor een appel en een ei een vliegticket. Zo kom je al helemaal in de stemming voor de feestdagen.

En is dit nu nog te veel of niet te realiseren? Dan is Maastricht ook zeker gezellig. Vanuit hier kun je ook nog even de grens over en kan je Aachen nog meepakken. Zo heb je 2 vliegen in één klap. Volop Kerstvibes en prima te bereiken om nog wel het ‘even weg’-gevoel op te snuiven.

 

Tot slot

Op mijn Instagram zal ik nog genoeg tips delen waar ik de komende weken nog een bezoekje breng. Al zal dit volgend jaar een Zweeds tintje krijgen qua tips to visit?

Qua recepten is het hier ook wat stiller, maar reken erop dat jullie in het nieuwe jaar genoeg in je mailbox krijgen.

Verder probeer ik in de Decembermaand ook nog een blog te wijden aan mijn favoriete (kook)boeken en (food)bloggers.

 

Er komt dus nog genoeg aan, tot snel!

liefs heidy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie

  1. Annemiek op 18 november 2023 om 11:37

    Oké oké, ik ga dit weekend de kerstboom optuigen. De kleine kerstboom staat al een paar weken op mijn aanrecht.
    Nu een gevulde speculaas taart in de oven. Vandaag even Sinterklaas in mijn keuken, maar morgen ga ik de kerstsfeer de keuken inbrengen.

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading