aardappel wafels met geitenkaas

dit is een verrassend makkelijk receptje waar je perfect die overgebleven gekookte aardappels van de vorige avond in kan verwerken.
hier thuis hadden ze dus niet eens in de gaten dat er aardappel door zat!
serveer ze met maple syrup of honing maar zonder zoetigheid en alleen een appeltje in partjes er bij zijn ze ook al zalig.
voor de vulling kan je natuurlijk ook uitleven met andere ingrediënten, ipv van geitenkaas kan je geraspte belegen kaas pakken bijvoorbeeld.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang lunch
Porties 3 personen

Equipment

  • wafelijzer
  • keukenmachine (niet noodzakelijk)

Ingrediënten
  

  • 250 gram kruimige gekookte aardappels
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 stuks eieren
  • maple syrup
  • appel voor er bij te serveren in partjes

Instructies
 

  • prak de aardappels zeer fijn of doe ze in de keukenmachine
  • voeg de olijfolie, het bakmeel en de eieren toe en meng dit tot een glad beslag
  • verbrokkel de geitenkaas en spatel dit door het beslag
  • verhit het wafelijzer en bak er circa 6 wafels van
  • serveer met de maple syrup en de partjes appel
  • warm zijn ze het lekkerste maar de volgende dag eet ik ze ook nog gerust koud weg als tussendoortje.

Laat een reactie achter

Rating recept