Aardappelpasteitjes

Dit te makkelijke bladerdeeg hapje doet het geweldig bij een kom soep of op zaterdagavond op de bank met netflix aan.
Vullende en zo smaakvol dat ik deze graag met jullie deel.
5 van 1 stem
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 250 gram kruimige aardappels geschild en gekookt
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 3 lente ui fijn gesneden
  • handje dragon fijn gesneden
  • 1 ei, los geklopt
  • Zout
  • Peper
  • Nigella zaad
  • 8/10 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid

Instructies
 

  • Wanneer de aardappels zijn afgekoeld snij je ze in kleine stukjes.
  • Doe in een andere kom de geitenkaas, oregano, lent ui en peper en zout toe en meng dit door mekaar.
  • Voeg de aardappels en dragon toe en meng alles goed.
  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Maak van de vulling balletjes en verdeel dit over de bladerdeegplakjes.
  • Vouw de punten van het bladerdeeg naar het midden en knijp ze samen. Dit hoeft heus niet perfect.
  • Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze met de nigellazaadjes.
  • Bak ze in circa 25 minuten goudbruin.

3 reacties

  1. Jeanine Spruit op 17 september 2020 om 18:35

    5 sterren
    Dank je wel voor dit lekkere recept, ga het snel maken want als ik naar de ingrediënten kijk krijg ik al trek??
    Alleen die nigellazaadjes, kun je die bij Appie kopen of kun je er ook iets anders voor gebruiken? ❤️?

    • Heidy van Megen op 27 september 2020 om 17:19

      hi jeanine,

      durf niet te zeggen of de appie dit heeft, ik haal ze vaak bij de turk.
      je kan ook komijnzaad of sesamzaadjes gebruiken.

      • Jeanine op 29 september 2020 om 16:58

        Hi Heidy,
        Bedankt voor de tip, sesamzaad en komijnzaad heb ik beide dus dan ga ik dat proberen.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading