aardpeer soep met kastanje
Aardpeertjes zijn een beetje een vergeten groente en dat is jammer want je kan er zo veel mee.Waaronder deze romige soep. Ik heb deze veelvuldig in de catering gemaakt en dan in kleine glaasjes geserveerd, altijd een succes. Thuis maak ik deze graag als we visite krijgen en dan als een voorafje in kleine kommetjes met een knoflook broodje er naast. ik vind deze soep dus ook echt een aanrader voor de kerstdagen, serveer m in kleine glaasjes of mokjes en druppel er nog wat olijfolie op.De soep vult enorm dus een grote mok voldoet echt als een maaltijd.de handgemaakte soepbowl, lepel en plank zijn van https://hiptafelen.nl/
Equipment
- Bakpapier
- staafmixer
Ingrediënten
- 650 gram aardperen, geschild en in dunne plakjes
- 200 gram gekookte kastanjes (vacuum verpakt) deze kan je bij de sligro kopen of vraag het aan je groenteboer.
- 4 teentjes knoflook fijn gesneden
- 650 ml groentebouillon
- 400 ml slagroom
- 2 stuks uien fijn gesneden
- 3 takjes verse tijm
- verse peper en wat zeezout
Instructies
- verwarm de oven voor op 180 graden
- verdeel de aarpeertjes over de met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en besprenkel er wat olijfolie over.
- bak 20 minuutjes tot ze goudbruin en zacht zijn.
- verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en voeg wat tijm toe. fruit zachtjes en breng op smaak met peper en zout
- voeg de aardpeer en de helft van de kastanjes toe aan de ui en roer goed door.
- voeg de groentebouillon toe en kook circa 10 minuutjes op laag vuur.
- voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
- pureer met de staafmixer, wil je de soep extra fijn kan je deze door een fijne zeef doen maar ik vind dat persoonlijk niet nodig.
- snij de overige kastanjes fijn en bak ze krokant in een droge koekenpan
- serveer de soep met wat kastanje kruim en verse tijm
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl