advocaat cakejes
een heerlijk luchtig receptje waar zeker de advocaat niet overheerst.maar maak naar eigen wens een glazuur van advocaat er overheen en het feestje is compleet!ik koos voor poedersuiker omdat dat hier nu eenmaal meer gewaardeerd wordt.deze tulbandjes zijn niet alleen leuk voor de paasbrunch maar ook als je gasten krijgt of een feestje hebt.je kan met het recept namelijk één grote tulband maken of zoals ik in dit geval, 6 kleinere versies.
Equipment
- 1 tulband vorm (of voor 6 kleinere)
- mixer
Ingrediënten
- 4 stuks scharreleieren
- 200 gram poedersuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 200 ml zonnebloem olie
- 200 ml advocaat
- 125 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 100 gram maizena
- 1 schepje liefde
- poedersuiker of glazuur voor de garnering. eventueel met sprinkles of paas eitjes bovenop.
Instructies
- verwarm de oven voor op 160 graden en vet de vorm in
- klop de eieren de suiker en vanille suiker schuimig
- klop de olie en de advocaat er door en vervolgens de bloem, maizena en bakpoeder
- doe het deeg in de vorm en bak de tulband in circa een uur af.kleintjes had ik een half uurtje in de oven. maar test het vooral even met een naald of de cake gaar is van binnen.doe dit ook bij een grote tulband.
- haal de tulband als hij wat is afgekoeld uit de vorm en laat deze verder afkoelen op een taartrooster
- bestrooi met poedersuiker of ga over de top met glazuur en sprinkles.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl