amandelkoekjes

bros van buiten, zacht van binnen.
hier heb ik recept voor een heerlijk koekje bij je mok thee of kop koffie.
en je hebt ze zo gemaakt!
ik vind het net kleine sneeuwvlokjes en maak ze ook regelmatig om cadeau te geven.
een paar in een transparant zakje met strikje er om en je hebt iets leuks als je op visite gaat.
succes gegarandeerd;)
recept heb ik uit de koekjesbijbel.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 2 stuks eiwitten
  • 225 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 150 grqm poedersuiker
  • snufje liefde

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom samen met het snufje zout
  • meng vervolgens het amandelmeel en de suiker er door en meng tot een stevige past.
    (hierdoor verdwijnt de luchtigheid uit de eiwitten maar dit hoort!)
  • verdeel in tweeën en maak van beiden een langere rol
  • rol deze vervolgens door de poedersuiker
  • snij elke rol in circa 16 plakjes/stukjes
  • rol hier mooie bolletjes van en rol opnieuw door de poedersuiker
  • leg de bolletjes vervolgens op de bakplaat en duw elk bolletje iet in met je duim
  • bak ze in circa 12/14 minuten
  • haal direct van de bakplaat, voorzichtig met een taartschepje of kaasschaaf en laat ze verder afkoelen op een taartrooster
  • genieten maar! weet zeker dat je ze niet kan weerstaan.
Trefwoord amandel, koekje

1 reactie

  1. José Schneiders. op 19 maart 2024 om 18:41

    Lijkt me heerlijk . Ga ik proberen .Grtjs. van ons.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading