appel amandel flapjes

snel iets op tafel toveren bij de koffie of thee?
dan zit je hier goed mee!
ik maakte dit vroeger vaak op de woensdagmiddag als er een lading kindjes uit school over de vloer kwamen.
een makkelijk en smaakvol snackje wat je zo op tafel hebt en het is zelfs leuk om met de kids samen te doen.
eigenlijk is het een snel en eenvoudig appelgebakje voor in de hand.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 10

Equipment

  • oven
  • Bakpapier
  • bakkwastje

Ingrediënten
  

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg geen stress als je gewoon bladerdeeg in huis hebt, ook prima! ik vind roomboter net even iets lekkerder;)
  • 2 stuks zoetzure appels, geschild en in kleine stukjes ik gebruik meestal de goudreinet
  • 1 stuks citroen het sap
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram amandelspijs goede kwaliteit
  • 1 handje bruine kandijsuiker
  • 1 stuks ei losgeklopt

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat, (ik gebruik 2 bakplaten.)
  • leg de vellen bladerdeeg uit
  • meng de appel met de citroensap en kaneel
  • snij het amandelspijs in hele kleine stukjes en meng door het appelmengsel
  • strooi het handje kandijsuiker over het mengsel en meng nogmaals goed door.
  • schep op elk vel baderdeeg een lepel van het appelmengsel, hou de randen goed vrij.
  • vouw de punten na mekaar tot een driehoek en druk de randen aan met een vork, ik doe dit als ze al op de bakplaat liggen.
  • bestrijk elk flapje met het eiermensgel
  • bak circa 15 minuten af in de oven
  • maak het feestje compleet en schep er een bol kaneelijs bij!

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading