asperge plaattaart

het seizoen is altijd maar kort en daarom moet je er zo veel mogelijk van profiteren als het witte goud, oftewel asperges, te verkrijgen zijn.
dit x had ik nog wat gekookte asperges over en kijkend in mijn koelkast naar iets passends kwam het tot deze heerlijke creatie.
naast een soepje of bij een salade is dit een perfect hapje.
laat de ham weg en je hebt een vega variant.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Bijgerecht

Equipment

  • Bakplaat
  • oven

Ingrediënten
  

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 4 á 5 stuks gekookte asperges in kleinere stukjes
  • 2 stuks gekookte eitjes
  • 1 handje fijn gesneden bieslook
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 125 gram hamblokjes, fijn gemalen in de keukenmachine
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 scheut liefde

Instructies
 

  • rol het bladerdeeg op bakpapier uit en leg dit op de bakplaat
  • klop de creme fraiche met de bieslook en peper en zout en smeer dit uit over het bladerdeeg
  • strooi de fijngesneden ham er overheen
  • verdeel de stukjes asperges over het geheel
  • bak circa 20 minuten af op 180 graden a 200 graden
  • snij de eitjes fijn en verdeel over de plaattaart
  • snipper eventueel nog wat bieslook over het geheel.
  • eet smakelijk!
Trefwoord asperges, bladerdeeg

Laat een reactie achter

Rating recept