asperge plaattaart
het seizoen is altijd maar kort en daarom moet je er zo veel mogelijk van profiteren als het witte goud, oftewel asperges, te verkrijgen zijn.dit x had ik nog wat gekookte asperges over en kijkend in mijn koelkast naar iets passends kwam het tot deze heerlijke creatie.naast een soepje of bij een salade is dit een perfect hapje.laat de ham weg en je hebt een vega variant.
Equipment
- Bakplaat
- oven
Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 4 á 5 stuks gekookte asperges in kleinere stukjes
- 2 stuks gekookte eitjes
- 1 handje fijn gesneden bieslook
- 4 eetlepels creme fraiche
- 125 gram hamblokjes, fijn gemalen in de keukenmachine
- zwarte peper uit de molen
- 1 scheut liefde
Instructies
- rol het bladerdeeg op bakpapier uit en leg dit op de bakplaat
- klop de creme fraiche met de bieslook en peper en zout en smeer dit uit over het bladerdeeg
- strooi de fijngesneden ham er overheen
- verdeel de stukjes asperges over het geheel
- bak circa 20 minuten af op 180 graden a 200 graden
- snij de eitjes fijn en verdeel over de plaattaart
- snipper eventueel nog wat bieslook over het geheel.
- eet smakelijk!
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl