asperge quiche met geitenkaas

vorige week ontving ik van dekroonophetwerk.nl
een heerlijke box wit goud. Oftewel, een doos vol verse Limburgse asperges, inclusief een wijntje en andere bijpassende producten om een heerlijk asperge gerecht mee te ontwikkelen.
ik werd dus uitgedaagd om hiermee aan de slag te gaan en
ben gelijk de keuken in gedoken want de inspiratie borrelde meteen op.
ik creërde onder andere deze verrukkelijke hartige taart waar je serieus je vingers bij aflikt.
het Paasweekend staat deze dan ook zeker op de brunch tafel hier.
ism Nederlands Asperge centrum
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 quichevorm 23cm

Ingrediënten
  

  • 100 gram geitenkaas verkruimeld
  • 6 a 8 stuks witte asperges gekookt
  • 60 gram coburger rauwe ham in plakjes
  • 3 stuks eieren
  • flinke scheut kookroom
  • flinke snuf peper & zout
  • grote dosis liefde

bodem

  • 250 gram bloem
  • 3 a 4 eetlepels ijskoud water
  • 1 theelepel zeezout
  • 125 gram ongezouten koude roomboter in stukjes
  • 1 stuks ei

Instructies
 

  • begin met de bodem.
  • meng de bloem met het zout en doe de boter er bij
  • wrijf dit tussen je vingers zodat het korrelig wordt.
  • voeg het ei en water toe en kneed kort tot een samenhandend deeg
  • wanneer het nog te droog is kan je iets water bijvoegen maar kneed niet te lang en maak het niet te nat!
  • rol het deeg in folie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten
  • rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht
  • vet de vorm in en leg de lap deeg er in, duw de randjes netjes aan

vulling

  • leg de asperges verdeeld over het deeg
  • verdeel de ham in plukjes over de vorm
  • klop de eieren met een flinke scheut kookroom en peper en zout en verdeel het mengsel over de asperges
  • verdeel de verkruimelde geitenkaas er over en bak de quiche in circa een half uurtje op 180 graden af.
  • heerlijk met een frisse salade er bij of als onderdeel van een brunchtafel.
Trefwoord asperges, geitenkaas, quiche

5 reacties

  1. Giel Polman op 3 mei 2022 om 10:37

    Wij zijn dol op asperges en geitenkaas. Ik ga het door sturen aan mijn vrouw. Zij mag het gerecht gaan bereiden, ik zal zorgen dat onze buitenkachel/oven (Knoer) goed op temperatuur is voor het bakproces. Ik stuur een foto van het resultaat.

  2. Giel Polman op 3 mei 2022 om 10:37

    Wij zijn dol op asperges en geitenkaas. Ik ga het door sturen aan mijn vrouw. Zij mag het gerecht gaan bereiden, ik zal zorgen dat onze buitenkachel/oven (Knoer) goed op temperatuur is voor het bakproces. Ik stuur een foto van het resultaat.

    • Heidy van Megen op 10 mei 2022 om 13:20

      dit is de perfecte combinatie als je het mij vraagt:)
      leuk als je het deelt!

  3. Vera op 6 april 2023 om 20:02

    Kan je ook een andere kaas gebruiken dan geitenkaas.. heeft zo’n typische smaak..

    • Heidy van Megen op 8 april 2023 om 16:34

      hi vera!

      sorry voor mijn vertraagde reactie. niet heel veel achter mijn laptop gezeten:)
      maar zeker kan je een andere kaassoort gebruiken! ben zelf gewoon dol op geitenkaas:)
      ga zeker voor iets neutraler als dat de voorkeur heeft!

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading