asperge salade

dit gerechtje maakt maar weer eens duidelijk dat je echt niet veel nodig hebt om iets lekkers op tafel te toveren!
maar gebruik goede kwaliteit producten, dat maakt echt het verschil.
nu het volop aspergetijd is en ik ook nog eens woonachtig in het zuiden ben staan deze regelmatig op tafel hier.
klassiek met ham en een eitje maar ook graag zoals hier, in een heerlijke maaltijd salade.
lekker met vers gebakken boerenbrood en wat olijfolie.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 1 persoon

Equipment

  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 flinke handen vers gemengde salade
  • 4 stuks asperges, gekookt en in grove stukjes gesneden
  • 5 plakjes schwarzwalder schinken
  • 1 eetlepel verse fijn gesneden peterselie
  • vers gemalen peper en grof zeezout
  • goede kwaliteit balsamico creme ik gebruik frambozen balsamico, maar gewone is ook prima.
  • eventueel wat verse aardbeitjes in grove stukjes gesneden.
  • 1 snufje liefde

Instructies
 

  • doe de gemengde salade in een groot diep bord
  • verdeel de aspergestukjes hier over
  • bak de ham in een koekenpan krokant en verdeel deze 'krullen' over de salade
  • voeg eventueel wat aardbeitjes toe en bestrooi met peper en zout
  • druppel er grof balsamico overheen. (niet te zuinig)
  • strooi de peterselie er overheen en geniet!
Trefwoord asperges, salade

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading