Bewuste keuzes

c15aa222-789f-404f-88c0-e028163efc6a

In mijn vorige blog nam ik jullie al mee in de stappen en de keuzes die ik heb gemaakt. Ook schreef ik over mijn samenwerking die ik ben aangegaan met Jonathan Klaassen.

Ik koos er bewust voor om deze mooie samenwerking in mei te starten. Alles behalve ideaal en gunstig gezien we toen nog op de camping woonde, middenin de verbouwing zaten én een ziek hondekind hadden. En toch zette ik door, want ik dacht: “als het deze maand lukt, dan moet het in andere tijden zeker lukken”! En zo startte ik begin mei met het werken aan mezelf, een gezondere zelf, onder begeleiding van Jonathan.

Ik ontving de coaching, recepten, plan en tools en heel eerlijk dacht ik tijdens het doornemen: “hoe gaan we dit doen en wat moet dit worden”?! Maar hey, Heidy zou Heidy niet zijn als ze hierin geen weg zou vinden en dus, schouders eronder en roeien met de riemen die ik had. Maaltijden afwegen ging ‘m niet worden met een pollepel en koekenpan tot mijn beschikking op de camping, maar kijkend naar wat ik wel had kwam ik al heel ver. Verse groentes en fruit had ik in overvloed om mij heen en Jonathan stond mij bij via de app en mail. Creatief in de maaltijden en meer in beweging zijn, zorgde al snel dat ik beter (én strakker) in mijn vel ging zitten.

Begin juni verhuisden we van de camping naar ons eigen stulpje. Dit zorgde voor iets meer rust, maar helaas had ik nog geen keuken tot mijn beschikking. Dan moet je toch best creatief worden in je maaltijden en niet de fout in gaan en de makkelijke weg kiezen, zoals een afhaalmaaltijd of de snelle hap. Ook dit heb ik doorstaan en bewuste keuzes in gemaakt. Gingen we wel een keer voor makkelijk, dan koos ik de frites zónder mayo en bij de pizzeria nam ik de rijk gevulde salade. Dit kostte mij ook geen enkele moeite en na een maand overduidelijk resultaat zien gaf dat alleen maar de bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik ben hier dagelijks in de buitenlucht en geniet van de ochtendwandelingen, ik pak het hardlopen weer langzaam op én neem vaker de fiets i.p.v. de auto. Dat koekje bij de koffie sla ik over, maar ik eet gewoon een taartje mee op een verjaardag. Ik eet veel fruit en groentes, maar ook die boterham en dat stukje vlees. Bewuste keuzes en de juiste balans is waar het om draait.

Alle kleine stapjes werpen zeker hun vruchten af, want inmiddels ben ik bijna 5 kilo kwijt! Ondertussen support Jonathan me vanaf de zijlijn, staat mij bij met vragen en geeft tips.

Ondanks dat ik mijn maaltijden niet braaf afweeg, vergeet foto’s van het eten te maken en door te sturen, mijn omstandigheden niet bepaald ideaal waren, boekten we samen toch een mooi resultaat in de afgelopen 2 maanden. Iets waar ik onwijs trots op ben en de 3e maand daarom ook vol positieve energie tegemoet ga.

En omdat ik vind dat er altijd wat te vieren valt (of het nu ons nieuwe huis is, die 5 kilo die er af is of dat ons hondekind het zo goed doet) heb ik een te gekke winactie aan deze blog gekoppeld. Mijn ervaring met Jonathan deel ik graag met jullie en daarom mag ik 1 iemand blij maken met zijn boek! Voor mij was het een eye opener om te lezen en maakte ik de eerste stap naar bewuste keuzes en een gezondere versie van mezelf.

Succes met meedoen!

Liefs, Heidy

 

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. Hilde op 30 juni 2020 om 14:04

    Jij maakt me nu wel weer heel nieuwsgierig 😊

  2. Ankkie op 30 juni 2020 om 18:10

    Hoi Heidy, wat goed👍🔝. Ik ben ook bezig, ben nu ruim 8 kilo kwijt, maar sta nu even stil, wil er toch nog een kilo of 5 vanaf hebben.
    Heel veel plezier in jullie nieuwe huis😘💐

Laat een reactie achter