bladerdeeg kerstboom
deze creatie kennen we natuurlijk al volop in diverse varianten.en ook ik maak deze elk jaar weer.met nutella bij het ontbijt of met pesto en zongedroogde tomaatjes bij de brunch zijn al jaren favoriet.tijdens de catering maar ook thuis bij de kerst brunch.dit jaar hoef ik geen van beiden te verzorgen maar ik heb toch weer een nieuwe versie gemaakt.en deze vind ik het delen waard!
Equipment
- 1 vel Bakpapier
- 1 Bakplaat
- 1 kerst steker stervorm
Ingrediënten
- 2 stuks vellen bladerdeeg kant & klaar (de grote vellen welteverstaan)
- 2 á 3 eetlepels jam naar keuze ik had zelfgemaakte bosvruchtenjam, maar aardbei of braam kan ook perfect. of probeer eens vijgen!
- 100 gram zachte geitenkaas
- 25 gram gepelde pistache nootjes neem eventueel wat extra voor de decoratie
- poedersuiker
- 1 stuks ei geklutst
- 1 theelepel kerst liefde
Instructies
- verwarm de oven voor op 200 graden
- rol 1 vel bladerdeeg uit en smeer deze in tot aan de randen met de jam
- verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de jam
- hak de pistache nootjes fijn en verdeel over de jam en geitenkaas
- leg nu het 2e vel bladerdeeg hierover heen en duw ietsje aan
- snij nu de kerstoom vorm er in en leg de restanten aan de kant
- raai de 'takken' voorzichtig als spiraaltjes
- steek uit de restanten kerststerren
- smeer de boom in met het geklutst ei en verdeel de kerststerretjes er over
- smeer de sterretjes ook in
- bak de boom in circa 20 a 25 minuten goudbruin
- laat afkoelen en bestuif met wat poedersuiker
- strooi er nog wat gehakte pistache overheen
- het lekkerste als deze dezelfde dag eet!
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl