bladerdeeg pistache boompjes

wanneer iets een trend of hype is ben ik eigenlijk diegene die het juist niets vindt.
niet lekker, geen combinatie, of ik snap de gehele trend gewoonweg niet:)
zo ook met de pistache rage.
ben gek op pistache maar om daar nou gelijk allerlei creaties mee te maken en overal in te verwerken, is niet aan mij besteed.
maar met een zoon die dol is op pistache én de feestdagen voor de deur begon mijn brein toch aan de slag te gaan met pistache.
en dit is er uit voort gekomen.
bladerdeeg kerstboompjes met pistachepasta.
makkelijk te maken en een feestje op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 18 stuks ongeveer.

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • koeksteker kerstboom

Ingrediënten
  

  • 2 vellen kant & klaar bladerdeeg
  • 1/2 pot pistachepasta o.a. te koop bij de albert heijn
  • 1 stuks ei
  • 1 handje pistachenootjes fijn gehakt
  • poedersuiker
  • snufje liefde

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden (of iets lager)
  • rol 1 vel bladerdeeg uit
  • smeer deze in met de pistachepasta
  • leg hierop het andere vel bladerdeeg en duw iets aan (eventueel voorzichtig met een deegroller overheen gaan)
  • steek er vervolgens kerstboompjes uit
  • leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat
  • kluts het eitje en smeer de boompjes er mee in
  • bestrooi de boompjes met de pistachekruim
  • bak de boompjes in 15 a 20 minuutjes lichtbruin.
  • hou ze tussentijds goed in de gaten!
    bij mij gingen ze nml vrij hard en heb ik ze tussendoor weer even goed/recht op mekaar gelegd.
  • laat de boompjes op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met wat poedersuiker
  • het lekkerste om gelijk te nuttigen uiteraard!
Trefwoord bladerdeeg, christmas, kerst

2 reacties

  1. Renske op 14 november 2024 om 18:31

    wat leuk en lekker😍

    • Heidy van Megen op 15 november 2024 om 14:36

      echt makkelijk Renske!
      ik moest alleen tussendoor even ingrijpen en ze weer recht leggen:)
      maar het resultaat was heeerlijk!

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading