bloemkool schotel met tomaatjes en kerriesaus.
dit gerecht is echt in een spontane bui ontstaan.ik zag namelijk bij de groentekraam de romanesco mij toelachen en nam er 2 mee.nog geen idee wat ik er mee ging maken want op bloemkool zijn we allemaal niet zo dol.en dit is toch familie van... alleen een wat chiquere versie vind ik zelf.in mijn groentelade lagen nog snoep tomaatjes en ik kocht gedroogde tomaatjes bij de griek op de markt.dit bij mekaar en een dosis liefde maakte deze gruwelijk lekkere schotel.en wederom genoten ze in de buurt ook mee van deze creatie.hij mag vaker terugkomen op het menu was de reactie!
Equipment
- ovenschaal
Ingrediënten
- 1 stuks grote bloemkool of romanesco in roosjes
- 1 flinke hand snoeptomaatjes in stukjes
- dosis liefde
gratinee
- 50 gram roomboter
- 3 eetlepels bloem
- 4 theelepels kerriepoeder
- 400 ml melk
- 100 gram zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes gesneden en goed uitgelekt
- peper en zout
- eventueel geraspte kaas
Instructies
- kook de kool beetgaar met een snufje zout.
- laat goed uitlekken in een vergiet
- doe wat druppels olijfolie in de ovenschaal en verdeel de kool hier over.
- strooi de snoeptomaatjes er over.
saus
- smelt de boter langzaam in een pan met dikke bodem
- voeg de bloem toe en laat dit circa 2 minuten garen
- voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren met een garde zodat er geen klontjes ontstaan.
- voeg de kerrie toe en blijf roeren.laat de saus iets indikken.
- voeg als laatste de gedroogde tomaatjes aan de saus toe en verdeel de saus over de ovenschotel zodat de kool goed bedekt is.
- bestrooi eventueel met extra kaas
- zet de schaal circa 20 minuten op 180 graden in de oven.totdat de gratiné een lekker korstje heeft.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl