BLONDIES

een koek wat lekker softie is van binnen en van buiten een hard, krokant laagje, gevuld met witte chocolade.
hier kan je mij echt voor wakker maken!
en het recept komt ook nog eens uit mijn favoriete stad, New York.
kan dus niet anders dan dat het een topper is.
ipv van noten voeg ik er extra chocolade aan toe omdat we hier thuis nu eenmaal dol zijn op chocolade.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 16 stukjes

Equipment

  • 1 vierkant bakblik (24cm)
  • vel bakpapier
  • 1 pan

Ingrediënten
  

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 300 gram fijne rietsuiker
  • 2 stuks eieren
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gram witte chocoladedruppels ik gebruik altijd de druppels, dan krijg je echt stukjes in de blondie.
  • 1 scheut liefde

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier
  • smelt de boter op laag vuur in een stevige ruime pan
  • voeg onder stevig roeren de olie, suiker en eieren toe. (gebruik een garde)
  • meng de bloem met het zout en de bakpoeder en voeg dit aan het botermengsel toe
  • meng goed door mekaar en meng nu de chocoladedruppels toe
  • giet alles in he bakblik en strijk glad
  • bak in circa 30 minuutjes af
  • laat de koek goed afkoelen voordat je deze in 16 stukjes snijd.
Trefwoord blondie, chocolade, gebak, koek

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading