cacao havermoutrepen

ok.., ik geef toe, echt gezond zijn ze niet maar wel gruwelijk lekker!
dus wees gewaarschuwd, want hier blijf je van eten.
vervang de noten en/of de chocolade gerust door iets anders, bijvoorbeeld cranberries of rozijntjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 +/- stukjes

Equipment

  • 1 bakvorm vierkant 20 x 20 cm
  • velletje bakpapier

Ingrediënten
  

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram fijne suiker of lichte basterdsuiker
  • 50 ml ahornsiroop
  • snuf zout
  • 225 gram havermout
  • 100 gram pure chocolade druppels (of klein gehakte stukjes)
  • 125 gram pecannoten grof gehakt
  • 3 eetlepels caramel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel cacao
  • mespuntje liefde

Instructies
 

  • smelt de boter in een steelpannetje samen met de suiker
  • en wacht tot de suiker geheel opgelost is
  • voeg de ahornsiroop hieraan toe
  • haal het pannetje van het vuur en meng de havermout, de cacaopoeder en chocolade door de gesmolten boter
  • verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het bakblik met bakpapier
  • doe hier het havermoutmengsel in en duw dit lichtjes aan
  • verwarm nu de caramel met de honing op laag vuur en meng hier de gehakt nootjes door
  • verdeel dit over het havermout mengsel
  • bak dit ongeveer 25 minuten in de oven
  • laat geheel afkoelen en het liefst nog even in de koelkast voordat je er stukjes van gaat snijden.
Trefwoord candybar, chocolade, havermout

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading