chocolade caramel cupcakes

het basis recept komt van rutger bakt en is al jaren mijn favoriete cupcake recept waar ik inmiddels eindeloos mee combineer.
deze combinatie van chocolade en karamel kan je mij s'nachts voor wakker maken.
de toef hou ik luchtig met een cremé van mascarpone en slagroom. dat combineert weer perfect met de cupcake.
botercremé vind ik persoonlijk altijd nogal heftig en schuif ik eigenlijk altijd aan de kant.
maar met deze toef eet je alles in 1 x weg!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Tussendoortje
Porties 18 stuks

Equipment

  • papieren muffinvormpjes
  • 2 muffin/cupcake baktray ik gebruik die van 12 stuks
  • slagroomspuit

Ingrediënten
  

  • 20 stuks caramel snoepjes ik pak een zak bij de aldi, die zijn wat zachter van binnen zodat ze goed vloeibaar worden met bakken.
  • 190 gram bloem
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 2 kleine theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 115 gram ongezouten roomboter op kamer temperatuur
  • 125 gram zure room
  • 1 stuks scharrelei
  • 2 stuks eidooiers
  • 50 gram cacaopoeder
  • eetlepel liefde

toef

  • 200 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 175
  • vul de tray met de papieren vormpjes
  • meng de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout met mekaar
  • doe de overige ingrediënten hierbij en meng alles tot een glad beslag
  • vul de vormpjes tot ongeveer 2/3 en duw in elk een caramel snoepje, schep er nog een klein beetje beslag bovenop om deze goed af te dekken.
  • bak de cupcakes in circa 20 a 25 minuten gaar.
  • haal ze uit de tray en laat op een rooster afkoelen

toef

  • klop de slagroom met de suiker stijf en klop de slagroomversteviger er door
  • klop de mascarpone wat los en klop deze vervolgens door de slagroom.
  • doe de opgeklopte topping in een spuitzak met spuitmondje
  • spuit op elke cupcake een mooie toef en decoreer eventueel met sprinkles, caramelsnoepjes of drip er caramel overheen.
Trefwoord caramel, chocolade, cupcake

Laat een reactie achter

Rating recept