chocolade cremé brulee cheesecake

Het klinkt als een mond vol, en dat is het ook wel.
maar wat een smaakbommetje is dit taartje.
De koekbodem in combinatie met de pure chocolade en daar bovenop het gebrande suikerlaagje.
match made in heaven!
Een ideaal dessert taartje met een glaasje amaretto.
Of als onderdeel van een hightea tafel met een mok vruchtenthee er naast.
snij kleine puntjes en ga groots genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Nagerecht
Porties 12 puntjes

Equipment

  • 1 ronde bakvorm 24 cm
  • Bakpapier
  • keukenmachine
  • gasbrandertje

Ingrediënten
  

  • 300 gram verkade kokoskoekjes (NIZZA)
  • 300 gram pure chocolade (ik gebruik 54.4 % callebaut)
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 600 gram roomkaas naturel
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram suiker
  • 5 eetlepels of iets meer rietsuiker, zodat de bovenkant een goede suikerlaag krijgt.
  • 1 flinke klodder liefde!

Instructies
 

  • maal de koekjes fijn in de keukenmachine
  • verwarm ondertussen de oven op 180 graden
  • bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
  • smelt de boter op laag vuur in een pannetje
  • meng de boter met de koekkruim en verdeel dit over de bodem van de vorm
  • duw goed aan met de bolle kant van een lepel
  • plaats de vorm in de oven en bak de bodem 20 minuten.
  • smelt ondertussen de chocolade met de slagroom au bain marie
  • (blijf regelmatig roeren zodat je chocolade niet gaat klonteren).
  • klop de roomkaas met de eieren en suiker goed glad en luchtig
  • (als je de bodem uit de oven hebt verlaag je de oven temperatuur naar 125 graden)
  • voeg nu langzaam het chocolademengsel toe en meng in zijn geheel.
  • giet dit op de koekbodem.
  • zet een ovenschaaltje met water onderin de oven. (dit voorkomt barsten van de taart)
  • zet de taart in de oven en bak de taart in circa een uur.
    de taart mag in het midden nog iets trillen als je zachtjes de vorm beweegt.
  • laat de taart op het aanrecht afkoelen en zet deze vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.
  • bestrooi voor het opdienen de taart royaal met rietsuiker en brand dit met een gasbrandertje lekker krokant/krakelé
  • genieten!
Trefwoord cheesecake, chocolade, creme brulee

2 reacties

  1. Ellis op 25 januari 2025 om 11:29

    5 sterren
    Maar Heidy, minimaal(!) 4 uur wáchten……da’s niet te doen😘

    • Heidy van Megen op 1 februari 2025 om 16:21

      het is het wachten waard!;)

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading