chocolade pepernoten

dit zijn toch wel next level pepernoten, met hun crunchy pure chocolade stukjes van binnen en witte buitenlaag.
doordat je ze iets groter maakt dan de standaard pepernoten is het echt pepernoot 2.0.
dit is ook te leuk om met de kids te maken, al moeten ze even geduld hebben voordat ze kunnen snaaien, aangezien de buitenlaag even goed moet uitharden maar dat wachten wordt dan wel beloond met overheerlijke nootjes.
Gang Tussendoortje

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • taartrooster

Ingredients
  

  • 150 gram witte chocolade
  • 75 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • snuf zout
  • 2 1/2 eetlepel melk
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden

Instructions
 

  • doe de boter, de basterdsuiker en het zout in een kom en meng door mekaar.
  • voeg de overige ingrediënten toe, behalve de witte chocolade en meng tot een bal.
  • verpak het in huishoudfolie en leg een uur te rusten in de koelkast.
  • verwarm d oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • kneed de bal nogmaals door en draai er balletjes van iets groter dan een pepernoot.
  • leg ze iets uit mekaar op de bakplaat en duw ze iets plat.
  • bak ze in circa 15 a 20 minuutjes af.
  • laat ze op een rooster geheel afkoelen.
  • smelt de witte chocolade au bain marie en haal de pepernoten er één voor één doorheen. doe dit met behulp van een vork.
  • laat de chocoladenoten geheel uitharden op een taartrooster.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading