christmas cookies 2.0

als er iets bij Kerst hoort zijn het wel de koekjes!
in decembermaand tover ik dan ook zeer regelmatig een plaat vers gebakken koekjes uit de oven.
en ipv kerstkaartjes deel ik graag zakjes met vers gebakken koekjes uit.
dit x maakte een variatie op mijn al bestaande kerstkoekjes recept.
vleugje koffie en cacao en met een fluffy marshmallow vulling.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • koekuitsteker
  • taartrooster

Ingrediënten
  

  • 150 gram ongezouten roomboter in kleine blokjes
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 225 gram bloem
  • 1 stuks eierdooier
  • snuf zout
  • marshmallow fluff te koop bij de albert heijn
  • 20 gram cacao
  • flinke dosis liefde

Instructies
 

  • los de koffie op in een paar theelepels kokend water
  • doe alle ingrediënten in een kom, behalve de fluff, en meng dit tot een samenhangend deeg.
  • rol de bal deeg in huishoudfolie en laat even rusten in de koelkast
  • verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • bestrooi je aanrecht iets met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap deeg
  • steek hier met je vormpje koekjes uit en leg op de met bakpapier beklede bakplaat
  • bak in circa 12 tot 15 minuten af, hou goed in de gaten dat ze niet te hard gaan!
  • haal de koekjes met een taartschep,(ik gebruik mijn kaasschaaf), van de plaat en laat de koekjes op een rooster afkoelen.
  • besmeer 1 koekje met de fluff en leg daar een ander koekje bovenop
  • bestrooi nog met wat poedersuiker en zet de warme choco maar klaar!
Trefwoord christmascookies, cookies, kerstkoekjes, koekjes

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading