christmas cookies

al vanaf mijn 4e jaar gingen wij elk jaar in de zomer op vakantie naar het Sauerland waar ik de mooiste herinneringen aan heb.
in mijn tienerjaren bracht ik er zelfs de kerstvakanties door bij vrienden en daar weten ze wat Kerst vieren is!
het eten, de nachtmis, de vele cadeautjes, het was Kerst als uit een film.
en deze koekjes horen daar ook bij.
bakplaten vol stonden er in de keuken en het hele huis geurde er naar.
een flinke mok hete choco en deze koekjes, ik kan het me nog zo voor me halen.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 min
Gang Tussendoortje
Porties 25 stuks

Equipment

  • Bakpapier
  • koekvormpjes
  • bakplaten
  • deegroller

Ingrediënten
  

  • 150 gram ongezouten roomboter in blokjes, op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 225 gram bloem
  • 1 stuks eierdooier
  • 1 snufje zout
  • jam naar keuze

Instructies
 

  • doe de ingrediënten in een ruime kom, behalve de jam, en meng dit met deeghaken tot een glad deeg.
  • kneed nog even na met de hand en rol het vervolgens in huishoudfolie
  • leg het deeg circa een uur te rusten in de koelkast
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • bestuif je werkblad met bloem en rol een stuk deeg uit met een deegroller, niet te dik
  • steek hier met een gewenst vormpje (rondje) koekjes uit.
  • steek bij de helft van de rondjes een kleiner rondje uit het midden.
    (ik gebruik hier mijn appelboor voor).
  • leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in circa 15 minuten.
    laat ze vooral niet te bruin worden!
  • laat ze iets afkoelen en op een rooster verder afkoelen
  • doe wat jam op een dicht koekje en doe daar een open koekje bovenop
  • bestuif ze met wat poedersuiker

Laat een reactie achter

Rating recept