citroencake met gekonfijte aardbeitjes
al is de herfst inmiddels volop aanwezig een receptje met deze tikkie zomerse combi kan altijd is mijn mening.aardbeitjes en citroen, fris en fruitig, een goede match voor in deze cake.de aardbeitjes heb ik bij de turkse winkel gekocht maar je vindt ze ook vaak op de markt bij de notenkraam.
Equipment
- mixer of keukenmachine
- cakeblik 25cm
- Bakpapier
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 1 stuks citroen, het sap en de rasp
- 100 gram gekonfijte (gedroogde) aardbeitjes in kleine stukjes gesneden.
- 200 gram fijne kristalsuiker (+een eetlepel voor bij het citroensap)
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram bloem (+ een beetje om de stukjes aardbei mee te mengen)
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 stuk eieren op kamertemperatuur
- snuf zout
- 1 scheut liefde
Instructies
- verwarm de oven voor op 170 graden
- bekleed het bakblik met bakpapier
- mix de boter met de suiker en vanillesuiker romig
- mix vervolgens de eieren er 1 voor 1 door, afgewisseld met een lepel bloem.
- voeg de rest van de bloem, een snuf zout, het citroenrasp en het bakpoeder toe
- mix alles toch een luchtig beslag
- meng de aardbeitjes met een eetlepel bloem en spatel dit luchtig door het beslag
- doet het beslag in de cakevorm en bak de cake circa 70 minuten gaar.
- check met een breinaald of sateprikker of de cake gaar is door deze in het midden van de cake te prikken.komt deze er schoon uit is hij gaar, anders nog even iets langer.
- haal de cake uit de oven en prik bovenin gaatjes met de naald of sateprikker
- meng het citroensap met een eetlepel suiker en breng dit even aan de kook zodat de suiker oplost.
- besprenkel dit vervolgens over de cake/gaatjes.
- laat de cake iets verder afkoelen en haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om geheel af te koelen.
- geniet!
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl