citroencake
dit recept heb ik ooit gekregen en ligt als een oud velletje tussen al mijn andere geschreven kladjes. het is al zo vaak gebruikt, uitgedeeld, gefinetuned, hoogste tijd dus om hier te delen met jullie.een luchtige cake met een frisse touch door de citroen en vervang de citroen door sinaasappel en je het een heel ander cakeje.ik heb deze ook wel eens als basis gebruikt voor een naked cake overigens.dus sla dit receptje vooral op want echt overal inzetbaar.ook nog eens binnen een handomdraai op tafel getoverd, ideaal recept als je het mij vraagt!
Equipment
- oven
- springvorm 20 of 22 cm.
- keukenmachine
Ingrediënten
- 2 stuks biologische citroenen het sap en de rasp
- 250 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram poedersuiker
- 4 stuks eieren op kamertemperatuur
- snufje zout
- 200 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 dosis liefde
Instructies
- vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 160 graden
- klop de boter goed romig en luchtig samen met de suiker
- voeg 1 voor 1 de eieren toe
- voeg de bloem en het bakpoeder geleidelijk toe
- voeg het snufje zout en de citroen rasp toe en meng tot een luchtig beslag.
- schep het beslag in de vorm en strijk glad
- bak de cake in circa 40 minuutjes goudbruin
- prik met een breinaald of grote satéprikker in de cake om te kijken of deze gaar is
- haal de cake uit de oven en prik met de naald allemaal kleine gaatjes bovenin de cake
- meng de poedersuiker met het citroensap en giet dit langzaam over de cake zodt het de gaatjes in loopt.
- verwijder de ring en laat verder afkoelen.
- eet smakelijk!
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl