Natuurlijk kan een blogje over Londen niet ontbreken al is dit uitje alweer een paar maandjes terug.

Ik geef eerlijk toe, beetje bevooroordeeld/sceptisch was ik altijd wel over Londen, maar mijn nieuwsgierigheid won en daar ben ik achteraf dus zeer blij mee. Wat hebben we genoten!

Samen met mijn dinnetje alles uit die paar dagen gehaald, de metrokaart misbruikt, de calorieën teller uitgezet en onze zolen er vanaf geslenterd!

Vanaf Eindhoven vlogen we in no time naar Londen en konden we de metro pakken richting hotel, wat echt aan de tower bridge lag, top locatie, met evenzo uitzicht op de brug. Heerlijke kamers, goede service en perfecte ligging, hotel The Tower A Guoman is een aanrader. Van daaruit simpel de metro te pakken wat makkelijk en vlot werkt, daar hou ik van.

Eerste dagje Londen eye gepakt, doorgeslenterd naar buckingham palace en tussendoor als 2 kleine kinderen los gegaan in de Shrek winkel. Thee met taart ontbrak natuurlijk ook niet en als avondmaal bleven we in de buurt en kozen we voor de Dicken’s inn.
Van buiten een prachtig pand van binnen deed het wat studenten achtig aan, maar het eten smaakte prima en voldaan en afgemat van de eerste dag maakten we het niet laat.

De volgende ochtend uiteraard richting Dominique Ansel, want ontbijten met een cronut is heaven.
En echt als eerste stapten we naar binnen… De keuze is reuze en behalve de cronut bestelden we ook nog een taartje en een cookie milk shot, een klein ‘glaasje’ gemaakt van cookiedeeg gevuld met romige melk. Een must do wat mij betreft als je in Londen bent.

In dezelfde straat zit overigens Peggy Porschen, waar je alleen al aan de etalage en vitrine kan vergapen. Een kijkje nemen en een theetje doen is zeker de moeite waard.

Vervolgens hopten we door om bij Ottolenghi weer te stoppen, de goddelijkste parmezaan pretzel te scoren en ons ook daar te vergapen aan de vitrine.

En van het ene eetadresje slenterden we gewoon door naar het andere, en niet de minste, we lunchten bij NOPI van Ottolenghi. Wát een smaaksensaties en genot om daar te mogen eten. Als je liefde voor lekker eten hebt, stap hier dan absoluut naar binnen.

In de middag bezochten we Piccadilly Circus, Chinatown en Harrods. Aten we suikerpinda’s op de hoek van de straat, liepen we langs Westminster Abbey, doken we de grootste snoepwinkel in en s’avonds zaten we aan een heerlijk bordje pasta met een Ruby Cheesecake als toetje. Wát een dagje was dit zeg!

Rondom gelukkig én volgegeten doken we ons mandje in om de laatste dag op te starten bij Starbucks, de tower bridge over te duiken en borough market te bezoeken, walhalla voor een foodie, overigens ook voor diegene die gewoon van lekker eten houden.
Deze markt onder een spoorbrug brengt alle wereldkeukens samen en straalt gewoon #fortheloveoffood uit.
Taartjes, kaasjes, broden, vlees, vis, gevogelte, groentes en gerechten uit alle windstreken staan daar bij elkaar op een fantastische plek. De hele dag door kan je daar je honger stillen, al kan je in het weekend over de hoofden lopen en is het niet echt fijn struinen, dus doe net als ons en ga doordeweeks.

Na dit bezoek is het voor ons tijd om afscheid te nemen van Londen en pakten we de trein, ook weer ideaal overigens, richting luchthaven.

Nog lang niet uitgekeken in deze bruisende stad maken we gelijk plannen om in 2019 terug te gaan en kijken we terug op een paar fantastische, smaakvolle dagen!

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading