cranberry cookies
laatst maakte ik een filmpje hoe je deze cookies maakt , postte het op mijn instagram account en vervolgens stroomde mijn inbox vol met de vraag naar het recept, en dat snap ik helemaal.ze zien er niet alleen heerlijk uit, ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken.dit receptje was één van de eerste die ik op mijn oude website plaatste en één maal mijn nieuwe site was het er gewoon nog niet van gekomen ze hier ook te delen.maar vanaf nu kunnen jullie dus ook aan de slag en kunnen jullie net als ik altijd een heerlijk koekje bij de koffie serveren.want je kunt dit deeg dus namelijk prima invriezen of in de koelkast bewaren en pakken en bakken wanneer het jou uitkomt!ook met de vulling kan je je uitleven als is deze combinatie met cranberries en witte chocolade veruit favoriet hier in huis.veel bakplezier!
Equipment
- Bakpapier
- Bakplaat
Ingrediënten
- 225 gram ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 stuks eierdooier
- 280 gram bloem
- snufje zout
- 90 gram gedroogde cranberries
- 90 gram witte chocolade in stukjes
Instructies
- klop de boter, suiker en vanille suiker romig.
- voeg het eierdooier toe en meng dit er doorheen.
- voeg de bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg.
- voeg de cranberries en chocolade toe en meng dit goed door het deeg.
- maak een rol van het deeg (circa 3 cm doorsnede) en wikkel dit in huishoudfolie.
- leg de rol minstens 3 uur in de koelkast.
- verwijder de folie en snij plakjes van circa een halve centimeter.
- verdeel de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat met wat ruimte tussen de koekjes.
- gebruik je niet de gehele rol leg dan de rest terug in de koelkast.
- bak de koekjes in circa 18 minuten op 180 graden.
- laat ze iets afkoelen en leg ze vervolgens op een taartrooster om verder af te koelen.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl