DE WERELD OP ZIJN KOP

HomeMadeHeidy 07.02.2020.-9464

In de hectiek waarin we allemaal verkeren, weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik moet posten of schrijven…

Wat is gepast, wat niet, wat wordt nog wel gelezen en waar zitten jullie niet op te wachten?

Toch heb ik genoeg te schrijven en te melden en juist niet alleen over het Corona virus wat ons allemaal bezig houdt.

Zo stonden de laatste activiteiten gepland in de studio wat tevens een mooie afsluiter zou zijn, maar door de huidige situatie was de studio eerder en abrupt exit. Even een domper, maar al snel maakte ik de schakeling om het positief te zien.

Ik heb op het juiste moment de juiste beslissing genomen omtrent mijn business en hoef me geen zorgen te maken om annuleringen en bestellingen. Ik kon alleen eerder starten met ruimen en inpakken en ik zeg jullie, daar had ik ook echt mijn handen vol aan! Wát een spullen!

Neemt niet weg dat ik ontzettend meeleef met collega ondernemers die er anders voor staan. Die net gestart zijn of juist geïnvesteerd hebben om door te groeien. Het doet mij verdriet om te zien hoe de horeca geraakt wordt en ik zal dan ook de eerste zijn wanneer we weer groen licht krijgen om een tafeltje te reserveren en een koffietje te doen bij mijn favoriete plekjes.

De reisplannen die wij hadden voor de zomer hebben we ook even geparkeerd en besloten om deze zomer in ons eigen land door te brengen. Nieuwe plekjes ontdekken, te genieten van ons mooie nieuwe huisje en de locals te supporten. Het is even schakelen voor deze reislustige, maar in alle opzichten het beste besluit.

De fantastische retreat die voor juni stond gepland in samenwerking met lieve Margriet & Co hebben we helaas ook moeten cancelen. Ik keek enorm uit naar deze prachtige uitdaging en samenwerking, maar denk hierbij ook, wat in het vat zit… En safety first!

Het ondernemen is één grote uitdaging, ontwikkeling en leerschool. Voor mijn gevoel zat ik met mijn business in een sneltrein die niet te stoppen was en alleen door zelf aan de handrem te trekken, kwam hij tot stilstand. En nu, een paar maanden na mijn besluit ben ik zó blij dat ik het lef had om aan die handrem te trekken.

Ik heb zo veel meer rust, niet alleen in mijn agenda, maar ook in mijn lijf. Ik geniet van mijn gezin, en het lukt me zelfs om soms écht niets te doen, wát een verademing is dat zeg! Daarbij zijn wij van de randstad naar een rustig landelijk gehucht in het zuiden verhuisd. Kortom, compleet het roer om en eerlijk, het is een hele stap, maar potverdikkie wat voelt dat lekker!

Terwijl we nu nog volop in de verbouwing zitten, geniet ik al van hoe mooi het gaat worden, hoe het ons plekje wordt. Want tja, uiteindelijk pakken we toch meer aan dan gepland. En tussen het verbouwen door is het genieten van mijn gezinnetje.

We vertoeven tijdens de verbouwing op de camping een dorp verderop. Het blijkt een ideale keuze te zijn. Het is een mooie rustige plek waar we ons kunnen terugtrekken, waar we met Dean aan zijn schoolwerk kunnen gaan zitten, waar we kunnen bijtanken na een dag klussen, waar de honden de volle aandacht krijgen en waar we de Corona ellende op gepaste afstand houden! Ondertussen gaat de verbouwing door en helpen we zelf ook wanneer nodig en kan.

Stilzitten doe ik zeker niet, maar een paar stappen terug doen en volgas genieten en aandacht geven wat mij dierbaar is maakt dit het beste besluit!

Natuurlijk neem ik jullie mee in mijn verbouwingsverhalen, laat ik jullie kennis maken met mijn nieuwe omgeving en zal ik snel receptjes gaan delen. Maar op dit moment is het nog even stof happen en de Corona ellende zien vertrekken.

Dus voor nu: stay safe, stay home.

 

 

 

 

 

11 reacties

 1. Jeanine op 7 april 2020 om 14:02

  Wat een mooie blog heb je geschreven en goed van jou dat je zo snel kon omschakelen toen de exit van je studio anders liep dan gepland.
  Heerlijk dat je nu ook meer rust ervaart en wat is het dan fijn dat jullie je op een camping vlakbij je terug kunnen trekken na een dag klussen.
  Zo fijn om je hier te volgen en succes met je keuken?? en de rest van je huis ???

  • heidy op 7 april 2020 om 16:43

   lieve Jeanine,

   dank voor je lieve woorden, trouwe ‘volgster’, zó leuk en zó gewaardeerd!
   nog even geduld en dan kan ik foto’s van ons huisje delen:)
   voelt zo fijn om daar bezig te zijn en als we even niet bezig zijn dan ben ik in de natuur te vinden.
   genieten met hoofdletters, en dat tijdens de corona ellende;)

   liefs en dikke x

   • Rouven Voncken op 22 mei 2020 om 16:52

    Dan had ik het zojuist toch goed gezien, ik zag je lopen bij de Stox op de woonboulevard in Heerlen ?. Doe Michael maar de groetjes van me (als die me nog herkent ?)

 2. Gerry van Lunteren op 7 april 2020 om 14:11

  Inderdaad, je hebt er goed aan gedaan om voor jezelf en je gezin te kiezen. Rust in je hoofd en lijf is ook heel belangrijk. Wens jullie heel veel liefde en geluk in jullie nieuwe huis en met alles wat jullie gaan doen. Wil je via een pb je nieuwe adres aan mij sturen. Liefs van Gerry en Herman.

  • heidy op 7 april 2020 om 16:45

   superlief Gerry en Herman!
   dankjulliewel..,het voelt heerlijk en we genieten nu al, terwijl het huis nog niet eens af is:)

   ik stuur je een berichtje via facebook.
   liefs xx heidy

 3. Karin op 7 april 2020 om 14:38

  Wat heb jij een mooie juiste keuze gemaakt op het juiste moment….toeval……nee dit heeft zo moeten zijn.
  En de retraite met Margriet ook geen toe val dat dit niet doorgaat want nu kan ik volgend jaar gewoon mee hahaha ?.
  Nee hoor dat is echt heel erg jammer dat dit niet doorgaat.
  Voor nu lekker klussen en genieten van de rust.
  ?

  • heidy op 7 april 2020 om 16:47

   toeval bestaat niet zeggen ze hé:)
   ik zou het iig supertof vinden om het volgend jaar dubbel en dwars in te halen met jullie!

   dankjewel lieve Karin! xxx

 4. Janny de Breij op 7 april 2020 om 14:39

  Lieve Heidy

  Wat leuk en fijn weer iets te horen, blij dat het goed met jullie gaat, volop in de verbouwing maar er zin in.
  Nieuwe uitdagingen een nieuwe plek, ook daar maken jullie weer volop vrienden, kan niet anders, jullie zijn zulke lieve mensen.

  Wat zal het mooi worden daar in het zuiden.
  Voor Michel tegek om met de fiets of de motor de mooie omgeving te ontdekken.?

  Reizen gaat ook zeker lukken, in Nederland op vakantie gaan is ook heel mooi, het komt zeker weten weer goed waar nu met elkaar in zitten, spannende tijden dat wel hoor.

  Ik wacht de verdere berichtjes af, leuk geschreven heerlijk om te lezen en natuurlijk nieuwsgierig waar jullie nu gaan wonen.
  Doe ook de mannen de groetjes, veel liefs, Janny

  • Heidy op 8 april 2020 om 20:22

   Wat een lief berichtje Janny!❤
   Dankjewel!
   Het roer om bij ons, een keuze die we met zijn 3en voor 200% hebben gemaakt en waar we nu al van genieten.
   Mich is idd blij met de heuvels weer om zich heen?
   Groetjes terug van de mannen en mij, dikke?

 5. Elisabeth Els op 7 april 2020 om 15:11

  Geweldig, lieve Heidy, dat jullie gekozen hebben voor je eigen gezin én de omgeving, die jullie willen ❣️
  Helaas geen retraite met jou en Margriet dit jaar in Spanje ??, maar onze gezondheid is het belangrijkste en wie weet, wat voor moois de tijd ons gaat brengen ? Ik zal mijn leuke nieuwe badpak nu maar op mijn Costa Balconia gaan dragen ??
  Stuur je je adres even in een PB?
  Lieverd, succes met alles en een dikke knuffel van mij, voor jullie.
  Liefs, Elisabeth Els ??

 6. Heidy op 8 april 2020 om 20:23

  Wat een lief berichtje Janny!❤
  Dankjewel!
  Het roer om bij ons, een keuze die we met zijn 3en voor 200% hebben gemaakt en waar we nu al van genieten.
  Mich is idd blij met de heuvels weer om zich heen?
  Groetjes terug van de mannen en mij, dikke?

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading