december crack
iedereen kent de bekende christmas crack wel.die traktatie die kinderlijk eenvoudig te maken is met de zoute crackertjes.overgewaaid uit amerika of engeland, geloof dat daar de meningen over verdeeld zijn.maar we zijn het wel eens als we zeggen hoe deze zoete snack echt bij de feestdagen hoort.de brokken zijn in een feestelijk zakje ook leuk om cadeau te geven.ik maakte deze variatie voor 5 december, want waarom zouden we het alleen met de kerstdagen maken en eten als er meer feestjes zijn waar dit prima bij past.ik heb de crack een beetje gepimpt met pepernoten, karamel en speculaaskruiden en zo past deze perfect op de snaaiplank 5 december!
Equipment
- 1 bakblik 20x30
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- zouten (LU) crackertjes
- 180 gram ongezouten roomboter
- 180 gram donkerbruine basterdsuiker
- 210 gram (pure) chocolade ik gebruik de druppels, deze is makkelijk te verdelen.
- 2 flinke theelepels speculaaskruiden
- 1 handje kleine pepernootjes verkruimeld kan je ook prima schuddebuikjes voor gebruiken
- karamel om er overheen te druipen
- sprinkles naar keuze
- beetje zonnebloemolie
- handje liefde
Instructies
- bekleed het bakblik goed met de folie, de glimmende kant naar boven.
- smeer deze in met de zonnebloemolie
- bekleed nu met de crackertjes
- verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (ik heb hier de heteluchtoven gebruikt)
- smelt de boter met de suiker in een steelpan en voeg de speculaaskruiden toe.roer regelmatig door en als de suiker gesmolten is nog even laten doorkoken.
- giet dit gelijkmatig over de crackertjes en bak ongeveer 10 minuutjes in de oven.
- haal uit de oven en laat even staan.
- strooi naar een paar minuten de chocolade er over en laat weer even staan, tot de chocolade gesmolten is.
- strijk nu de chocolade uit. ik doe dit met de bolle kant van een lepel. (deze heb ik iets omgebogen zodat ik beter in de hoekjes kom).
- decoreer met de pepernoten en sprinkles
- drizzle de karamel er over als de chocolade wat harder is.
- laat het geheel op het aanrecht verder afkoelen en zet vervolgens nog een uur in de koelkast
- verwijder het folie en breek in stukken.
- genieten maar!
2 reacties
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
Lijkt me héérlijk Heidy en staat NU op mijn “ditmoetikechtgaanmakenlijstje”!
had het meegenomen naar de sportschool, bakje was gelijk leeg!
iedereen was enthousiast:)