erwtensoep met pit
ik hou van de echte Hollandse, klassieke snert en zit dan ook niet graag aan dat recept wat oorspronkelijk bij mijn oma vandaan komt.want wat goed is moet goed blijven en dat hou je zo door er niet te veel aan te sleutelen.toch werd ik uitgedaagd door https://peulvruchten.nl/ om eens een twist te geven aan mijn erwtensoep en dat heb ik gedaan.
Equipment
- soeppan
- koekenpan
Ingrediënten
- 500 gram linzen (geweekt)
- 500 gram spliterwten (afgespoeld)
- 1 stuks rode peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden
- 2 stuks bouillonblokje
- 5 tenen knoflook
- 1 theelepel chiliflakes
- 2 theelepels gerookt zout
- 1 stuks prei fijn gesneden
- 2 stuks rode ui fijn gesneden
- 300 gram chorizo van goede kwaliteit, fijn gesneden
Instructies
- zet de linzen en de erwten op in ruim water
- voeg de bouillonblokjes en 4 tenen knoflook toe en breng aan de kook
- laat op een laag pitje gaar koken zodat de erwten uit mekaar vallen.
- bak ondertussen in een koekenpan de chorizo uit en zet apart
- fruit in een andere pan de rode peper met 1 fijn gesneden teen knoflook en voeg vervolgens de ui en prei toe.bak dit even kort aan en zet dit ook apart.
- wanneer de erwten gaar zijn kan je eventueel nog even de staafmixer er op zetten wanneer je het extra fijn wilt hebben.
- voeg het zout en de chiliflakes toe.
- roer het prei/ui mengsel er door.
- serveer in een kom met de uitgebakken chorizo en wat olie van de chorizo on top.
- eet smakelijk!
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl