frisse aardappelsalade
heb je nog wat gekookte piepers over , gooi deze dan vooral niet weg!altijd lekker om op te bakken maar ook om deze aardappelsalade van te maken.en nu het volop zonnig is, is dit een ideaal receptje voor als bijgerecht of ipv een gekookte pieper bij je salade.
Equipment
- pan om de aardappels in te koken
Ingrediënten
- 1 kilo (beetje vastkokende) aardappels
- 1 klein bosje verse dille, fijn gesneden
- 1 stuks kleine rode ui, fijn gesneden
- 150 gram bacon reepjes
- 3 theelepels milde mosterd
- 1 eetlepel aioli
- 2 eetlepels (zaanse) mayonaise
- 2 grote lepels magere kwark (of griekse yoghurt)
- vers gemalen peper & zout
- 1 eetlepel liefde
Instructies
- schil de aardappels en kook ze net aan gaar in ruim water met een beetje zout.
- bak ondertussen de baconreepjes in een droge koekenpan lekker krokant
- giet de aardappels af en spoel ze even met koud water af. laat ze uitdampen.
- laat de baconreepjes ook even afkoelen
- doe de aardappels, bacon, dille en ui in een ruime kom
- voeg de mayonaise, kwark en mosterd toe en meng alles door mekaar.zodat je een lekkere smeuïge salade hebt.
- voeg naar smaak peper en zout toe
variatie tips
- ipv bacon reepjes, chorizo blokjes uitgebakken en
- pak dan ipv dille, basilicum, hele andere twist aan je aardappelsalade.
- voeg ipv gewoon zout een beetje gerookt zout of selderie zout toe. maakt echt een verschilletje. persoonlijk zijn we hier alle 3 verzot op gerookt zout.
4 reacties
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
ik ga deze heel snel een keer proberen.
leuk! met dit weer ideaal (bij) gerechtje!
eet smakelijk:)
Wat ziet dat er lekker uit. Boodschappen briefje ligt al klaar om het de komende week te maken. Bedankt voor dit recept👍😘
leuk jeanine! ik heb overigens de laatste x griekse yoghurt gebruikt ipv kwark! ook top!
eet smakelijk!