galette met asperge
of je het gelooft of niet, ik lees elke week de libelle.dat deed ik vroeger als klein meisje al, vanm ijn moeder, alleen kwam ik toen niet verder dan de jan jans achterin.later begon ik de recepten er uit te bewaren en nu ik in het zuiden woon krijg ik elke week de libelle van mijn schoonmoeder waardoor ik nog steeds de receptjes er kan uit halen.en daar is dit er ene van.dus alle inspiratie van Yvette van Boven.
Equipment
- oven
- Bakpapier
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 200 gram volkoren meel
- 1 tl (gerookt) zout
- 200 gram ongezouten roomboter in blokjes
- 3 el koud water
vulling
- 6 stuks grote asperges geschild en gekookt, eventueel in stukjes
- 100 gram extra belegen boeren kaas
- 50 gram beenham, in plakjes of blokjes
- 2 stuks scharreleieren
- zwarte peper
- zeezout
Instructies
- meng de ingrediënten voor de bodem, behalve het water, met een keukenmachine of de hand tot het korrelig gemengd is.
- voeg het water beetje bij beetje toe tot er een soepel deeg ontstaat.
- rol het deeg in huishoudfolie en leg een uur te rusten in de koelkast.
- verwarm de oven voor op 200 graden.
- haal het deeg uit de koeling en laat iets op kamer temperatuur komen
- rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een cirkel van +/- 1 cm dik
- schuif de bodem op een bakplaat en bestrooi met 2/3 van de kaas
- verdeel de asperges en ham er over
- bestrooi met de rest van de kaas en bak ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
- haal uit de oven en maak 2 kuiltjes in de midden
- tik hier voorzichtig de eitjes in en zet nog even terug in de oven (ongeveer 8 minuutjes) tot de eieren gestold zijn.
- bestrooi voor het opdienen met gemalen peper en zeezout.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl