gegrilde pompoensoep
niets lekkerder dan met deze herfstachtige dagen een soepje op tafel te zetten en met mekaar te genieten van zo'n dampende mok vitamines.de pompoen leent zich daar uitermate goed voor en rond deze tijd volop verkrijgbaar.ik heb dan ook weer een variant op de standaard pompoensoep voor jullie.styling & fotografie https://hiptafelen.nl/
Equipment
- staafmixer
- grote pan
- Bakpapier
- Bakplaat
Ingrediënten
- 1 stuk flespompoen
- 1 stuk puntpaprika
- 3 stuk tomaten
- 1 stuk winterwortel
- 2 stuk rode ui
- 2 teentje knoflook
- 400 ml kippenbouillon
- 1 stuk bouillonblokje
- olijfolie
- peper & zout
Instructies
- halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant.snij in grove stukken.
- halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten.snij in grove stukken.
- maak de uien schoon en snij in parten evenals de tomaten.
- verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat gemalen peper en zeezout
- zet dit ongeveer 45 minuten in de oven op 200 graden.
- doe de kippenbouillon in een pan en voeg de gegrilde groente toe.
- pureer het geheel met de staafmixer.
- voeg het bouillonblokje toe en laat het even zachtjes koken.
- voeg naar wens nog wat water toe maar maak de soep vooral niet te dun.
- voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl