gegrilde tomaat paprika soep
dat het niet moeilijk is om een smaakvolle en gezonde hap op tafel te toveren bewijst dit receptje maar weer eens.geen uren werk en geen waslijst aan ingrediënten.kinderlijk eenvoudig en vol verse groentes, dus ook nog eens bommetje vol vitamines, daar houden we toch allemaal van!terwijl de oven zijn werk doet maak je ondertussen de cremé, maar wil je helemaal lui doen, laat je de cremé achterwegen, de soep op zich is namelijk al een smaakbommetje.dit soepje doet het goed op een gure herfstdag maar misstaat ook niet als vooraf in kleine glaasjes tijdens een diner met vrienden. met een goed desembrood met gezouten boter voor er bij maak je het helemaal af.de ideale makkelijke maaltijd!en wil je het net zoals op deze foto ook in zo'n stoere mok serveren kan je die heel makkelijk bestellen via onderstaande link.https://hiptafelen.nl/product/mug-39cl-grey-nooz/
Equipment
- staafmixer met hakmolen
- Bakpapier
- oven
Ingrediënten
- 800 gram tomaten
- 2 stuks paprika rood
- 100 gram cremé fraiche
- 100 gram feta
- 1 stuks groentebouillontablet
- paar blaadjes verse munt
Instructies
- verwarm de oven voor op 220 graden
- snij de tomaten en paprika's in stukjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.schuif dit 20 minuutjes de oven in.
- doe ondertussen de feta, cremé fraiche en munt in een keukenmachine of hakmachine van je staafmixer en pureer dit tot een gladde massa.voeg eventueel iets olie toe als het te dik blijft.
- los het bouillontablet op in 250 ml. kokend wate, voeg de paprika en tomaat toe en pureer dit met de staafmixer tot een gladde soep.voeg eventueel nog wat zeezout en zwarte peper toe
- verdeel over 4 kommen en maak af met een lepel fetacremé.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl