pompoen paprikasoep met orzo
het klinkt als een mond vol maar laat dat je niet afschikken om aan de slag te gaan met deze smaakexplosie.ik ontving vorige week een geweldige box vol pasta van La Molisana waarmee ik aan de slag mocht.er volgen dus meer heerlijke pasta recepten maar ik trap af met deze knaller.want wat is dit een heerlijk dampende en geurende (maaltijd) soep.in mijn enthousiasme heb ik niet de juiste hoeveelheid aan grammen bij de ingrediënten maar zo moet dit ook prima lukken.grof desembrood er naast en genieten maar!
Equipment
- 1 soeppan
- 1 kleine pan
- staafmixer
- oven en bakplaat
- Bakpapier
Ingrediënten
- 10 stuks rode punt paprika in grove stukken
- 1/2 stuks flespompoen in grove stukken ik gebruikte de ronde bolle onderkant
- 3 teentjes knoflook in stukjes
- 1 flinke hand snoeptomaatjes
- 2 stuks groentebouillonblokjes
- 1/2 zakje orzo la molisana orzo - Bing - Winkelen
- vers ge gemalen peper & zout
- olijfolie
- 1 flinke scheut liefde
Instructies
- verwarm de oven voor op 200 graden
- leg een vel bakpapier op een bakplaat
- verdeel hier de pompoen, paprika's, tomaatjes en knoflook over en besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout
- zet dit ongeveer 20 minuten in de oven totdat het lekker geroosterd is.
- kook ondertussen de orzo in water met wat zout
- doe de groentes in de soeppan en zet het net aan onder water
- doe de bouillonblokjes er bij en breng aan de kook
- laat even koken en pureer het geheel vervolgens met de staafmixer (mocht het veel te dik zijn kan je iets water bijvoegen)
- voeg de orzo toe en roer alles door
- breng eventueel op smaak met wat vers gemalen peper & zout
- en genieten maar!
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl