geroosterde puntpaprika soep
de betiteling is een mond vol maar het maken simpel eenvoudig lieve mensen.ok, de paprika's ontdoen van zaadlijsten vind ik een iets minder leuk klusje maar voor de smaak van de soep moet je echt deze paprika hebben en is het werk echt waard.ik gebruik graag puntpaprika in gerechten (of om zo te snacken), net even iets smaakvoller en wat zoeter dan een gewone paprika.scoor ze op de markt, is mijn ervaring althans, daar haal je grotere zakken voor minder geld.in de supermarkt zijn het vaak kleintjes met maar een paar in een zakje.en je hebt best wat nodig voor een pannetje vol.
Equipment
- soeppan
- oven
- Bakpapier
- staafmixer
Ingrediënten
- 2 kilo (ongeveer) puntpaprika rood
- 3 stuks rode ui
- 3 tenen knoflook
- 2 stuks bouillonblokjes
- vers gemalen peper en zeezout
- 1 bosje basilicum
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- olijfolie
- 1 dosis liefde
Instructies
- verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij deze in grove stukken
- maak de rode ui schoon en snij deze ook in grove stukken
- maak de knoflook schoon
- verdeel dit alles over een met bakpapier beklede bakplaat (ik gebruik er 2)
- besprenkel met wat olijfolie en strooi de italiaanse kruiden er over samen met wat zout en peper
- zet dit ongeveer 20 minuutjes op 200 graden in de oven, zodat het een beetje zwarte randjes krijgt maar niet te.
- doe dit vervolgens in een soeppan en giet hier water op totdat het net onder staat.
- voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- voeg de basilicum en chilisaus toe en pureer alles met de staafmixer. vind je de soep te dik kan je nog wat water bij voegen maar maak deze vooral niet te dun!
- voeg naar smaak eventueel nog wat zout en peper toe.
- eet smakelijk!
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl