hangop met karamel en maltezers

dit is een ouderwets toetje wat ik van mijn schoonmoeder heb geleerd.
mijn mannen zijn er dol op.
en ik bedacht me dat het een ideaal toetje is om te pimpen én om voor te bereiden.
zeer geschikt voor de feestdagen dus!
met maar een paar ingrediënten tover je iets feestelijks op tafel waar iedereen blij van wordt.
makkelijk voor te bereiden en van te voren al te maken, zo kan je relaxed aan het kerstdiner zitten en genieten van de avond.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 glaasjes

Equipment

  • mixer
  • eventueel spuitzak
  • glaasjes om te vullen
  • kaasdoek of theedoek

Ingrediënten
  

  • 1 liter volle boeren yoghurt
  • 250 ml verse slagroom
  • chocolade karamel
  • fijne kristalsuiker
  • maltezers
  • eventueel sprinkles
  • kloddertje liefde

Instructies
 

  • begin een avond van te voren en hang de yoghurt in een kaas/ of theedoek uit.
    ik zet een vergiet in de gootsteen, leg daar de doek in en giet vervolgens het pak yoghurt leeg.
    knoop de theedoek dicht en hang deze of aan de kraan of laat deze zo in het vergiet staan.
  • de volgende dag,
    klop de slagroom lobbig tot stijf en voeg hier suiker naar smaak aan toe.
  • zet de glaasjes klaar
  • doe een flinke hand maltezers in een boterhamzakje en rol hier met een deegroller overheen zodat ze grof vermalen zijn.
  • verdeel dit over de bodem van de glaasjes
  • doe nu de uitgelekte yoghurt en slagroom bij mekaar in een kom en spatel dit goed door mekaar.
    voeg eventueel nog wat suiker toe.
  • bedruip nu de glaasjes aan de binnenkant met de karamel.
    ik maak deze iets warm zodat het beter te doseren is.
  • doe het yoghurtmengsel in een spuitzak en spuit de glaasjes mooi op
  • crunch nog wat maltezers en strooi dit over de gevulde glaasjes
  • druppel hierover nog wat karamel en decoreer eventueel met wat sprinkles om het extra feestelijk te maken.
  • zet je de glaasjes van te voren klaar bewaar ze dan in de koelkast en wacht dan met het aftoppen/decoreren. doe dit pas vlak voor het serveren.
Trefwoord toetje

2 reacties

  1. Ellis op 30 november 2024 om 18:35

    De man heeft alvast n ‘bestelling’ geplaatst om deze voor hem te maken #fanvanhangop 😄

    • Heidy van Megen op 2 december 2024 om 07:29

      hier ook beide mannen dol op hangop!
      het is heel makkelijk, je moet alleen een dagje van te voren beginnen met de yoghurt ‘uithangen’.
      en met de rest kan je ook nog variëren.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading