hartige wafeltjes

Wafels in een hartige variant.
Het eerste recept van het nieuwe jaar en gelijk eentje die je veelvuldig kan inzetten.
Want met deze hartige wafeltjes scoor je punten bij de brunch, borrel maar ook op de woensdagmiddag als de kids uit school komen.
je kan er ook nog eens eindeloos mee variëren qua inhoud en topping.
en voor nog geen €10,- heb je een wafelijzertje bij de ACTION dus daar hoef je het ook niet voor te laten.
ik deel hier mijn creatie en basis beslag.
maar leef je natuurlijk uit met beleg en kruiden.
binnenkort zal ik meer suggesties en ideeën delen maar hiermee kan je alvast aan de slag!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, lunch, Tussendoortje
Porties 16 +/- stuks, kleine wafeltjes

Equipment

  • 1 wafelijzer
  • garde of mixer

Ingrediënten
  

  • 300 gram (volkoren) bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 stuks eieren
  • 200 ml melk
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf zwarte peper uit de molen
  • 2 theelepels bruchetta kruiden
  • 75 gram geraspte parmezaan
  • 50 gram fijn gesneden verse dille
  • ongeveer 16 plakjes schwarzwalder schinken of gerookte zalm
  • truffel mayo of mosterd mayo voor garnering
  • 1 snufje liefde

Instructies
 

  • meng de bloem en het bakpoeder zodat je geen klontjes hebt
  • voeg de peper, zout en bruchetta kruiden toe en meng het nog eens
  • voeg nu één voor één de eieren toe afgewisseld met de melk, klop dit tot een glad beslag.
  • voeg nu de verse dille en de parmezaan toe en spatel dit door het beslag
  • verwarm het wafelijzer nu voor en smeer eventueel een beetje in met wat olie.
  • doe een flinke eetlepel in het ijzer en laat deze verder het werk doen.
  • leg de wafeltjes op een rooster om af te koelen.
  • serveer ze met een tipje truffel of mostermayo en leg er een plakje rauwe ham bovenop.
    deze kan je eventueel vervangen door gerookte zalm, ook heerlijk!
  • eet smakelijk.
Trefwoord hartig, wafel

2 reacties

  1. Marion Vreuls op 17 januari 2025 om 13:53

    Hoi Heidi,
    De wafeltjes net gemaakt. Misschien goed om in het recept te plaatsen wanneer de kaas erin moet!!

    Smaakt zo al goed en straks komt er de zalm nog op!

    Groetjes, Marion.

    • Heidy van Megen op 18 januari 2025 om 16:57

      dakjewel voor de feedback marion! ga het gelijk aanpassen:)

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading