havercookies

een snel gemaakt koekje met een crunchy bite! verras je vriendinnen of visite met deze traktatie, ik weet zeker dat ze deze gaan waarderen.
hier was de plaat zo leeg iig.
en wissel lekker af met de noten en choco,
zo doen cranberries of ander gedroogd fruit het ook perfect en witte choco met pistache, ook goddelijk!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 30 stuks

Equipment

  • oven

Ingrediënten
  

  • 80 gram ongezouten cashewnoten
  • 100 gram pure chocolade, fijn gehakt of druppels
  • 180 gram bloem
  • 80 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 120 gram zachte ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei

glazuur

  • 100 gram poedersuiker gezeefd
  • +/- 2 eetlepels karnemelk

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • hak de noten en chocolade grof (gebruik je druppels dan hoeft dat niet)
  • doe de bloem, havermout, bakpoeder en zout in een kom en meng door mekaar
  • klop in een andere kom de boter romig met de beide suikers
  • meng dit met het bloem mengsel
  • klop het ei los en voeg dit ook toe
  • voeg als laatste de chocolade en noten toe en meng alles goed door
  • maak nu kleine bolletjes (walnootgrootte), ik maak me handen altijd even vochtig zodat het niet zo plakt, en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat met enige tussenruimte.
  • duw ze voorzichtig ietsje plat
  • bak ze in 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen op de bakplaat.
  • meng de poedersuiker met de karnemelk en klop tot een glad glazuur
  • besprenkel de koekjes met het glazuur en laat ze even drogen.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading