Heidy 2.0

Heidy2

Dat ik vorig jaar minder actief was, al mijn activiteiten staakte en een beetje van de radar was, heeft misschien wat uitleg nodig nu ik de draad weer heb opgepakt en Homemadeheidy nieuw leven heb ingeblazen. Niet omdat ik me verplicht voel en niet omdat het moet, maar omdat ik het wil.

2021 was op zijn zachts gezegd een pittig jaar voor mij. Ik ben diep gegaan, na een héle lange weg van hoge pieken.

Ik stond altijd ‘aan’, zei nooit nee, ging overal 200% voor en wilde ook ALLES doen. Heidy kon de hele wereld aan en die lat kon altijd hoger. Dit heeft uiteindelijk in 2021 zijn uitwerkingen gehad en mij de nodige lessen geleerd.

Ging ik hardlopen, dan wilde ik de halve marathon. Met minder was ik niet tevreden. Ging ik trainen, dan deed ik dat 5 x in de week. Moest zoonlief het hele weekend op pad voor zijn sport, dan reed mama. Ik coachte en zat standaard op de eerste rij. Met vriendinnen wat ondernemen, dan organiseerde Heidy dit en trok de kar. Gasten thuis, dan kookte Heidy en uiteraard wel de hele tafel vol.

En zo ging het ook met mijn bedrijf. Van het keukentje thuis naar een pand, en vervolgens naar een nog groter pand. Van kleine opdrachten tot grote partijen en feesten.

En dat ik lichamelijk af en toe wat op was, schoof ik aan de kant en negeerde ik volkomen. Maar ik ben erachter gekomen dat dit alles een keerzijde had. En hoe, want uiteindelijk ben ik ook maar eens mens en vroeg of laat komt die man met de (spreekwoordelijke) hamer en kan je deze niet langer negeren.

Dat we niet nog groter gingen met mijn bedrijf maar juist alles hebben omgegooid en zijn uitgeweken naar Limburg is (als ik nu terugkijk) mijn redding geweest. En ik had ook op geen betere plek mijn dieptepunt kunnen ervaren en verwerken. Hier ben ik thuis, kom ik tot rust en leef ik mijn leven.

Ook in het verhuizen en het verbouwen regelde, draaide en zorgde ik voor alles. Het heeft wat gevergd, maar het heeft uiteindelijk ook zóveel gebracht!

Het land ging in lockdown, maar wij gingen volgas aan de bak, want we hadden nu alle tijd en dus benutten we die met nog meer verbouwen.

Eenmaal uit de lockdown zocht ik een job, want thuis zitten was niets voor mij. En ach, waarom niet nog een baantje er bij, want het is allemaal te leuk!

Maar daar kwamen de eerste lichamelijke klachten, in alle hevigheid terug. En achteraf gezien waren die eigenlijk nooit weggeweest. Van overgevoelige darmen tot ontstekingen in mijn borst, van 15 kilo afvallen (inmiddels zit dat er weer behoorlijk aan) tot gewrichtspijnen. Het kwam allemaal voorbij.

Ik kon het niet langer negeren en ontkennen. Ik had echt te veel gevraagd van mijn lijf én geest. Door dit onder ogen te zien, begon het proces pas echt.

Ik dacht dat ik knettergek werd! Ik had alles voor elkaar: eindelijk die rust en ons plekje. Maar toch voelde ik me alles behalve lekker in mijn vel. Ik, die altijd positief in het leven stond, waarbij niets te gek was, zat nu verdrietig te zijn in een zwaar vermoeid lijf. Ik heb me eraan toe moeten geven en ben de juiste hulp gaan zoeken. Ik ben voor mezelf gaan zorgen en ben keuzes gaan maken.

Dit alles was een traject wat tijd, pijn, moeite én lef kostte, maar ik ben het aangegaan en ondergaan. Dit was het meest intensieve en emotionele pad wat ik ooit bewandeld heb.

Nu terugkijkend was dit een enorm waardevol leerzaam jaar voor mij. Op het moment dat ik er middenin zat dacht ik daar echt anders over, maar het heeft mij zo veel gebracht en zo veel mooie inzichten gegeven.

Ik heb keuzes gemaakt die ik door deze lessen veel beter en makkelijker kon maken: ik kon het Homemadeheidy concept verkopen maar heb dit niet gedaan. Ik werd gevraagd voor een tv programma, maar heb dit afgewezen. Ik had ‘vrienden’ om mij heen waar ik afstand van heb genomen.

Ik heb namelijk voor mezelf gekozen en mede daardoor is er Homemadeheidy weer. Puur, authentiek, vol liefde en goede energie.

Ik heb afstand genomen, los gelaten, gevochten en mezelf terug gevonden. Ik ben dankbaar voor deze bijzondere, pittige, maar vooral mooie levensles.

 

Heidy 2.0

11 reacties

 1. Aline op 21 januari 2022 om 09:41

  Prachtig lieverd… de echte Heidy is opgestaan!! Heidy in haar puurste vorm ❤

  • Heidy van Megen op 22 januari 2022 om 16:34

   tranen hier…, dankjewel lieverd, LYxx

 2. Renate ??? FoodLoveLifeBeing op 21 januari 2022 om 11:57

  Lieve Heidy,

  Zo herkenbaar en wat ben ik TROTS op jou ! Mooi geschreven en wat goed dat je er “werk” van gemaakt hebt want dat is op z’n zachts gezegd niet makkelijk. Verandering, zelfreflectie en lief zijn voor jezelf dat is keihard werken #verandering is een proces. Vind het mooi om te lezen dat je hier in Limburg rust gevonden hebt en je thuis voelt. Alleen maar ? voor jou.

  Liefs,
  Renate

  • Heidy van Megen op 21 januari 2022 om 16:08

   alleen maar liefde voor jou renate, dankjewel! wij begrijpen mekaar. xx

 3. Hilde op 21 januari 2022 om 12:24

  “Ik heb namelijk voor mezelf gekozen en mede daardoor is er Homemadeheidy weer. Puur, authentiek, vol liefde en goede energie.”

  Prachtige wijze woorden kanjer ??

  • Heidy van Megen op 21 januari 2022 om 16:06

   was even een weg, maar aldoende leert men en dat is wat ik zeker gedaan heb van het aflopen jaar.
   dankjewel lieve hilde, xxx

 4. Nicole op 21 januari 2022 om 12:46

  Heftig, maar ook mooi. Met veel respect en een dikke brok in mijn keel gelezen. Heel veel liefde voor jou, kanjer ×××

  • Heidy van Megen op 21 januari 2022 om 16:05

   zó lief nicole, dankjewel. xxxx voor jou!

 5. Jacquelien op 21 januari 2022 om 18:08

  Heidy ,
  Ik ben ongelofelijk trots op jou !
  Ik “volg” jou al een hele tijd en heb je ook 1 keer ontmoet , een leukerd naar mijn ♥️
  Ik herken helaas veel in je verhaal , ben ook diep gegaan en moet nog regelmatig aan de bel trekken !
  Maar herken de signalen en zo te lezen jij ook!! ??
  Suc6 met Heidy 2.0 !
  Liefs Jacquelien

  • Heidy van Megen op 22 januari 2022 om 16:37

   live jacquelien,

   wát een lieve woorden, dankjewel!
   het is een proces en het blijft goed op jezelf passen om niet weer in het oude terug te vallen.
   met de juiste hulp mezelf terug gevonden en mezelf beter leren kennen.
   ik weet nu goed wanneer ik op de rem moet trappen, ik nee moet zeggen en vooral, mijn eigen hart en gevoel volgen.
   dikke knuffel voor jou lieverd.xx

 6. Ellen Hoffmans op 23 januari 2022 om 11:45

  Ja, lieverd, toch ook nog even hier reageren…want wat mag je ongelooflijk trots op jezelf zijn! Net zoals ikzelf en heel veel andere mensen dat ook op jou zijn. In het donker heb je jouw licht gevonden en nu is het tijd om dat licht volop te laten schijnen, volledig op jouw eigen manier ❤️

Laat een reactie achter

Als eerste op de hoogte van de nieuwste berichten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading