basilicum pesto

Dit receptje heeft een verrassend ingrediënt wat ik al jaren toevoeg en absoluut níet in een pesto hoort maar wat m juist zo heerlijk maakt.
Het geeft een zoetje en iets pit en echt iedereen is er dol op.
Probeer het en je zult versteld staan hoe makkelijk én lekker dit is!
Gang Borrelhapje

Ingredients
  

  • 2 bosjes basilicum
  • 100 gram pijnboompitten licht geroosterd
  • 175 gram parmezaan
  • Snuf zeezout
  • 250 ml Olijfolie
  • 2 eetlepels chilisaus

Instructions
 

  • Maal de parmezaan grof in de keukenmachine.
  • De pijnboompitten rooster je snel in een droge koekenpan en laat ze vooral niet te bruin worden!
  • Doe de rest van de ingrediënten bij de parmezaan en maal het tot een smeuïge massa.
  • Wil je het bewaren doe de pesto dan in een schone steriele weckpot en giet er een laagje olijfolie bovenop.
  • Zalig op een borrelplank maar ook door je pasta of op een broodje oude kaas.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading