3 groente stamppot

andijvie stamp zal nooit een favoriet worden bij zoonlief ben ik bang maar ik probeer het wel zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
zo maakte ik een aantal jaar geleden deze variant en wat mij betreft zeer geslaagd en zeker de moeite waard om met jullie te delen.
de spitskool met zijn knapperige bite en de prei met zijn pit geven even wat extra's.
ik koop mijn groente eigenlijk altijd bij de groente boer maar in dit geval koop je voorgesneden bij de supermarkt heb je het extra fijn gesneden en dat vin ik persoonlijk het lekkerste.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram spitskool fijn gesneden
  • 100 gram prei fijn gesneden
  • 200 gram andijvie fijn gesneden
  • 1 flinke eetlepel roomkaas light (met kruiden)
  • 100 gram kipfilet reepjes gerookt/gekookt
  • peper & zout
  • knoflook zout of stamppot kruiden
  • flinke scheut melk of gebruik het kookvocht van de aardappels
  • 1 kilo aardappels geschild

Instructies
 

  • kook de aardappels gaar met wat zout
  • bak ondertussen de kipreepjes krokant
  • giet de aardappels af maar niet geheel, zodat je wat kookvocht hebt om mee te stampen
  • stamp de aardappels tot puree en voeg de kruiden/ peper & zout toe
  • doe de lepel roomkaas er bij en stamp dit er door heen
  • voeg nu 1 voor 1 de groente en stamp deze er doorheen
  • voeg nog wat kookvocht of een scheutje melk toe om het smeuïg te maken
  • naar smaak nog wat peper en zout

Laat een reactie achter

Rating recept