herfst plaat taart

bladerdeeg is iets wat ik altijd standaard in huis heb.
makkelijk om snel iets in mekaar te flansen zowel hartig als zoet en met weinig ingrediënten kan je dan in een handomdraai wat lekkers op tafel zetten.
deze plaattaart is daar een voorbeeld van, ik had nog een heerlijke pot appelchutney waar ik wat mee wilde doen en zo ontstond deze variant.
krijg je onverwachts visite of wil je wat extra's bij dat kopje soep serveren is dit zeer geschikt hapje.
ik heb 'm gemaakt met chutney, vijgen, geitenkaas en rauwe ham, maar
met de topping kan je natuurlijk eindeloos variëren.
eet smakelijk!
veel van mijn foto's zijn gestyled en worden gepresenteerd door
https://hiptafelen.nl/
Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 pak bladerdeeg ik heb hier een rol vers bladerdeeg gebruikt
  • 1 potje appelchutney ik maak deze zelf maar prima als je kant & klaar neemt. of neem gerust een andere variant die lekker combineert met de overige ingrediënten.
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 stuks verse vijgen
  • 1 ons schwarzwalder schinken
  • zwarte peper
  • 1 klein handje walnoten grof gehakt

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • rol het vel bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat
  • smeer deze vervolgens royaal in met de chutney
  • verkruimel de geitenkaas er overheen
  • snij de vijgen in dunne plakjes en verdeel deze vervolgens over de plaat
  • leg op elk plakje vijg een plakje schwarzwalder schinken
  • bestrooi met vers gemalen zwarte peper
  • strooi de gehakte walnoten er over
  • bak de taart in ongeveer 15 minuten, kijk of de randjes bruin zijn, anders nog iets langer.

Notities

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading