hutspot stoof
tijdens het reizen met de camper leerde ik al snel om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken op die postzegel aan keuken.creativiteit kwam volop aan bod en zo ook het koken en bereiden van gerechten in 1 pan.nu is dat in zweden niet echt nodig maar ik betrap me er op dat ik vaak nog steeds maar 2 pitten gebruik.(terwijl ik er vroeger maar liefst 7 had).zo ontstond het idee voor deze stoof, want waarom alles apart koken als het ook bij mekaar kan.ook hebben we de houtkachel vaak aan er daar heeft dit gerecht dan ook heerlijk op staan pruttelen.laat het vooral lekker zachtjes en lang staan, wordt het alleen maar lekkerder van.
Ingrediënten
- 800 gram goede kwaliteit stoofvlees, rund, in grove stukjes gesneden
- 600 gram aardappels, geschild en in grove stukjes gesneden
- 400 gram wortel, schoon gemaakt en in stukjes gesneden
- 250 gram spekreepjes
- 150 gram witte uien in stukjes gesneden
- 2 stuks bouillonblokjes
- 3 theelepels mosterd
- 2 eetlepels bloem
- 1 klein handje schuddebuikjes kan je eventueel vervangen door wat fijn gemalen speculaas.
- 3 stuk laurierblaadjes
- roomboter
- 1 flinke scheut liefde
Instructies
- dep het vlees droog en meng de mosterd er door, zodat alle stukjes gemarineerd zijn in de mosterd
- verdeel nu de bloem er over en meng de stukjes zodat alles bedekt is met een dun laagje bloem
- meng er wat grof gemalen peper en zout door
- smelt een flink stuk roomboter in een pan met dikke bodem, let op! laat de boter niet aanbranden.
- braad nu het vlees rondom aan
- blus af met flink wat water, zodat het vlees onder staat en voeg de bouillonblokjes, laurierblaadjes en schuddebuikjes toe
- laat dit op een laag pitje langzaam sudderen
- bak nu de spekjes in een koekenpan lekker bruin en voeg halverwege de ui toe. bak dit samen lekker bruin en zet apart.
- kijk af en toe naar de stoof dat dit nog wel onder staat en niet te hard gaat.
- voeg na ongeveer een uur de aardappel en wortel toe en laat dit lekker mee sudderen zodat ze gaar worden
- voeg vervolgens nog het spek en ui mengsel toe en laat alles goed mengen en de smaken in mekaar trekken.
- voeg eventueel nog wat peper en zout toe en wat speculaas.
- ik heb dit echt een tijd laten staan, heerlijk!
- het wordt dan ook wat steviger en dat is zalig om een stuk brood in te dopen.
- kook er wat rijst bij of serveer met wat stevig brood en je hebt een complete maaltijd.
1 reactie
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
Ziet er goed uit !🤩