kaneel rolletjes

dit is zo'n receptje waar je eindeloos op kan variëren met de vulling of strooisel en zo aan het thema of seizoen kan aanpassen.
en als je ziet hoe simpel eenvoudig het recept is ga je dit zeker vaker maken.
ook ideaal om in de vakantie met de kids te maken.
Gang Tussendoortje

Equipment

  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 300 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram gemalen walnoten
  • 2 theelepels kaneel of speculaaskruiden

Instructies
 

  • doe de boter met de roomkaas in een kom. zeef de bloem er boven, voeg het zout toe en meng goed.
  • kneed tot een bol, wikkel in huishoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast
  • verwarm de oven voor op 180 graden. meng in een kommetje de beide suikers, kaneel en gemalen noten.
  • kneed het deeg nog een x door en verdeel in 4 bollen.
  • strooi een kwart van het suiker mengsel op het aanrecht en rol en bol hierop uit tot een cirkel. (circa 1/2 cm dik).
  • snij dit in 12 tot 14 punten zoals bij een taart en rol ze op net zoals een croissantje
    en bestrooi ze nog wat met het suiker mengsel.
  • leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 a 20 minuutjes goudbruin.
  • pas op dat ze niet verbranden door de suiker.
  • je kan ze ook prima vullen met nutella of jam voordat je ze oprolt, laat dan het suikermengsel achterwege.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading