Kippendijen in mosterdsaus

Dit is het ultieme comfortfood als je het mij vraagt.
Heerlijke malse kippendijen in een romige smaakvolle mosterdsaus waar je zo lekker met een stuk brood in kan dippen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingredients
  

  • 150 gram spekblokjes
  • 2 eetlepel roomboter
  • 6 kippendijen
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 150 ml witte wijn
  • 3 eetlepels goede mosterd
  • 125 gram créme fraiche
  • handje fijn gesneden verse dragon blaadjes
  • 250 gram kastanje champignons in stukjes
  • Ca. 500  ml bouillon groente of kip

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de spekblokjes in een ovenbestendige braadpan, voeg de ui en champignons toe en bak even mee.
  • Haal alles uit de pan en zet apart.
  • Smelt de roomboter en bestrooi de kippendijen met grof zeezout en gemalen peper.
  • Braad ze rondom bruin in de boter.
  • Haal uit de pan en leg ook apart.
  • Doe de spekjes, ui en de champignons terug in de pan en blus af met de witte wijn en roer alle aanbaksels los.
  • Roer de mosterd, cremé fraiche en dragon er door, breng aan de kook, draai het vuur laag en voeg de kip toe.
  • Verdeel de kippendijen lekker tussen de saus.
  • Giet af met bouillon tot alles nét onder staat.
  • Zet de pan zonder deksel in de oven en braad circa 40 minuutjes.

Notes

Serveer met een heerlijk desembrood om in de saus te dippen.

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading