snelle kippensoep met orzo

nu wij middenin een verhuizing zitten let ik er extra op dat we wel een gezonde en voedende maaltijden op tafel hebben.
maar door de drukte heb ik niet alle tijd (en zin) om lang in de keuken te staan.
en dan is een pan soep een ideaal. broodje of een tosti er naast en je kan er weer tegenaan.
deze kippensoep met veel groente en orzo is echt een krachtpatser.
rijk gevuld, vol van smaak en ook nog eens snel op tafel.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Porties 8 soepkommen

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 stuks dubbele kipfilet
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 pot kippenbouillon Biologische Kippenbouillon - Kleinstesoepfabriek
  • 300 gram fijn gesneden soepgroente
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stuks bouillonblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 zakje orzo gekookt
  • vers gemalen peper
  • bekertje liefde

Instructies
 

  • kook de kipfilet in ruim water samen met de (gepelde) teentjes knoflook en een bouillonblokje gaar.
  • giet dit af en laat de kipfilet een beetje afkoelen zodat je deze lekker uit mekaar kan plukken/trekken in kleine plukjes, laat de teentjes knoflook er gewoon bij. kan je ook fijn knijpen en bij de soep voegen.
  • vul een pan met water (doe eerst een liter) voeg de kipfilet toe en de bouillonblokjes en breng dit even aan de kook.
  • voeg de mosterd en tomatenpuree toe en roer dit er door.
  • voeg de soepgroente toe en kook dit even mee.
  • breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  • voeg de orzo toe en voeg eventueel water bij dat je een goed gevulde soep heb maar ook genoeg bouillon.
Trefwoord Kip, makkelijke maaltijd, orzo, soep

KokenKoken

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading