knolselderie broccoli soep
hier in Zweden eten we nog meer soep dan we al deden.heerlijk, tussen de middag een dampende kom als we de hele ochtend buiten zijn geweest.opwarmen en bijtanken om er vervolgens weer tegenaan te kunnen.ik heb dan ook weer een heerlijk receptje voor jullie!supersimpel met een zeer smaakvol resultaat.
Equipment
- staafmixer
- soeppan
Ingrediënten
- 1 stuks knolselderie
- 2 kleine stronkjes broccoli
- 150 ml kookroom
- 1 stuks ui
- 1 teentje knoflook
- 2 stuks groente bouillonblokjes
- mini plakjes chorizo of een stuk in kleine blokjes gesneden
- peper en zout naar smaak
- 1 scheut liefde
Instructies
- maak de knol schoon en snijd in grove stukken
- maak de broccoli schoon en verdeel in grove roosjes
- maak de ui schoon en snij in een paar stukken
- maak de knoflook teentjes schoon
- doe dit bovenstaande in een soeppan en zet net onder water
- voeg de bouillonblokjes toe
- breng dit alles aan de kook en laat even doorkoken
- bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan lekker krokant
- pureer de soep en voeg de kookroom toe
- voeg peper en zout naar smaak toe (ik vind gerookt zout erg lekker om toe te voegen)
- doe de soep in kommen en maak het af met de gebakken chorizo
2 reacties
Laat een reactie achter
Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?
Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:
Homemade Heidy
info@homemadeheidy.nl
Lieve Heidy,
Ik ben écht een ‘soepmens’ , dus ga het zeker proberen te maken 😀😀
Dank voor het recept 🙏
Liefs,
Els 😘😘
leuk els!
ik maak altijd wel een pan vol maar halveer gerust de ingrediënten of doe wat in de vriezer.
de zoete aardappelsoep is overigens helemaal een aanrader!
dikke kus uit zweden xx