knolselderij soep

knolselderij is nou niet echt een groente wat ik als eerste zou kiezen en het was dan ook in een impulsief moment met boodschappen doen dat ik deze mee nam.
ik had nog geen idee wat ik er mee wilde maken, maar eenmaal thuis wist ik het al snel.
daar ga ik een heel lekker romig soepje mee maken.
en ik kan zeggen, experiment geslaagd en zeker de moeite om hier te delen met jullie.
ik heb deze soep inmiddels al meerdere malen op tafel gezet en ook de visite er mee verrast.
het blijft een toppertje!
let op, halveer de ingrediënten gerust, ik heb altijd graag een grote pan vol.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Porties 10 personen

Equipment

  • 1 soeppan
  • 1 staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 stuks knolselderij schoon gemaakt en in grove stukken
  • 3 tenen knoflook
  • 4 stuks uien schoon gemaakt en in grove stukken gesneden
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 pakje kookroom
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 3 stuks groentebouillon blokjes
  • zout & peper
  • eventueel pesto voor on top.
  • 1 dosis liefde

Instructies
 

  • verhit de olie in de pan en fruit de ui met de knoflook. (laat niet bruin worden!)
  • voeg de stukken knolselderij toe en de paprika poeder en bak dit alles nog even.
  • voeg nu water toe tot de knol onder staat en voeg de bouillonblokjes toe.
  • breng aan de kook en laat op laag vuur nog 20 a 30 minuten koken.
  • pureer nu alles met de staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe. en het pakje kookroom.
  • zet nog even 5 minuutjes terug op het vuur.
  • schep met opdienen een lepeltje pesto op de kommen soep.
  • eet smakelijk!
Trefwoord knolselderij, soep

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading