kokos bollen

Zo richting het voorjaar zitten we ook volop met ons hoofd en handjes in de bollen, de bloembollen welteverstaan.
Maar hoe lekker is het om met je handjes deze gruwelijk lekkere bollen te maken.
Kokos en chocolade, een perfecte combi waar je van blijft eten.
en ze zijn ook nog eens in een handomdraai te maken.
Ik gebruik hier op de foto pure chocolade maar heel eerlijk vind ik ze met witte chocolade het allerlekkerste.
het recept heb ik uit de koekjesbijbel en hier leef ik me mee uit.
benieuwd wat jullie versie gaat worden!
Gang Tussendoortje
Porties 20 stuks

Equipment

  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten
  

  • 170 gram fijne kristalsuiker
  • 190 gram geraspte kokos
  • 3 stuks scharreleieren
  • snuf zout
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 175 gram chocolade naar keuze grof gehakt. mijn voorkeur is witte chocolade maar hier heb ik puur gebruikt. leef je hier uit. cranberries, gewelde rozijnen met rum. 2 soorten choco. citroenrasp. etc.
  • dosis liefde

Instructies
 

  • meng alle ingrediënten met de mixer en voeg vervolgens de gehakt chocolade toe.
  • laat het mengsel even een uurtje rusten,
  • verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • maak kleine bolletjes van het mengsel. maak eventueel je handen nat om makkelijker te rollen. het is wat klef maar het hoeven ook niet perfecte bolletjes te worden.
  • bak ze in ongeveer 15 minuten af. hou het in de gaten. lichtbruin zijn ze knapperig van buiten en nog een beetje sticky van binnen, zo heb ik ze het liefste.
  • laat ze op een rooster afkoelen.
    ik schep ze voorzichtig met de kaasschaaf van de plaat.

2 reacties

  1. Sanny op 5 oktober 2024 om 13:54

    Waarom lopen mijn kokosbolletje uit

    • Heidy van Megen op 8 oktober 2024 om 17:54

      heb je het beslag laten rusten?
      ook goede/stevige bolletjes gevormd?

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading